Webwinkel Keurmerk

Zijn kaas en worst goed voor honden?

Mag een hond kaas?

Af en toe een stukje kaas als beloning kan geen kwaad, er zitten zelfs vitamine A en omega 3 in, wat weer goed is voor de hond.

Maar er zijn 3 redenen waarom je je hond beter geen kaas zou geven,

  1. kaas bevat veel zouten, wat voor mensen maar zeker voor honden schadelijk is.
    Kaas, en vooral oude(re) kaas bevat veel zout, dit kan de hond misselijk maken en zelfs tot tijdelijk bewustzijnsverlies kan leiden.
    Zout irriteert het slijmvlies van de darmen ( met braken tot gevolg ), dehydrateert ( organen functioneren hierdoor minder goed ) en bij teveel zout kan de hond een zoutvergiftiging krijgen.
  2. Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Zeker pups zijn hier gevoelig voor.

 

  • Lactose wordt in het hondenlichaam afgebroken en verteerd door een enzym lactase. Dit enzym is vooral bij pups en jonge honden in grote hoeveelheden aanwezig. Pups maken lactase aan om de moedermelk te kunnen verteren. Naar mate een hond ouder wordt en niet meer met moedermelk gevoed wordt, stopt het lichaam vanzelf met het aanmaken van dit enzym. Het enzym is immers niet meer nodig, omdat een volwassen hond van nature geen melk drinkt. De hoeveelheid lactase die het hondenlichaam aanmaakt, neemt vanaf de leeftijd van 3 maanden, snel af.
  • Lactose leidt vaak tot maag- en darmklachten met winderigheid en diarree tot gevolg.
  1. Hiernaast bevat kaas ook veel vetten, wat vanzelfsprekend niet goed is voor honden en zwaarlijvigheid kan worden.

Boss&Dog heeft gelukkig kaas koekjes, cheese bars en vele andere soorten kaas snacks in het assortiment die wel goed zijn voor honden, klik hier om het gehele assortiment te bekijken.

Mag een hond worst?

De meeste worsten voor menselijk gebruik bevatten te veel zouten, vetten en suikers.
Leverworst heeft weer veel vitamine A, en zoals bijna altijd is teveel niet goed.
Ook hier geldt af en toe een stukje worst als beloning kan geen kwaad.

Er zijn naast worsten voor menselijk gebruik ook worsten speciaal voor honden, neem bijvoorbeeld onze vleesworst met lam, paard, konijn, zalm of hert. Wij hebben, zoals u ziet, ook worst van diersoorten die in een eliminatie dieet passen. Bovenstaande is maar een kleine greep uit wat wij hebben, klik hier voor ons gehele assortiment worsten.

Daarnaast hebben we Boss&Dog een zeer uitgebreid assortiment aan honden snacks die je bij andere aanbieders vaak niet tegen komt, neem als voorbeeld een kathaai, insecten botten of hertenhuid met vacht. Neem anders eens een kijkje bij onze snacks die wij op diersoort hebben neergezet, hieronder een lijst van onze diersoorten snacks

Kip
Eend
Kalkoen
Gans
Struisvogel
Rund/buffel
Lam/schaap
Varken/everzwijn
Konijn
Hert
Kangoeroe
Geit
Paard
Kameel
Vis
Insect
Veggie/kaas

En vergeet onze snackboxen niet waarin wij mooie combinaties maken of een snackbox op maat is ook mogelijk