Webwinkel Keurmerk

Waterblazer hond

Waterblazer voor de hond kopen

Wil je een waterblazer voor jouw hond aanschaffen? Deze vind je bij Boss & Dog. Wij hebben verschillende waterblazers in ons assortiment. Dit is een handig apparaat waarmee je jouw hond efficiënt en gemakkelijk droog kunt blazen. Dit hoeft niet enkel na het badderen, maar kan ook na het wandelen in de regen. De waterblazer is echt een uitkomst, aangezien je jouw hond helemaal droog kunt blazen. Hierdoor zal hij geen water mee jouw huis in nemen.

Met een waterblazer voorkom je dus ook dat jouw huis naar natte hond gaat ruiken. Deze typische geur is niet heel prettig. De waterblazer komt van pas in verschillende situaties. Schaf er direct een aan via onze website.

Wat is een waterblazer?

Een waterblazer is een krachtige föhn speciaal voor de hondenvacht, die sommigen doet denken aan een bladblazer. De waterblazer heeft een krachtige luchtstroom waarmee je water uit de vacht van de hond blaast na het wassen of (onbedoeld) zwemmen. Behalve water kun je er ook viezigheid zoals zand en modder mee uitblazen. Daarnaast is de waterblazer ideaal om loszittende haren en onderwol op een vriendelijke manier te verwijderen. Veel professionele trimsalons maken gebruik van een waterblazer voor de hond om de vacht op een diervriendelijke manier te drogen.

Gelukkig is de waterblazer ongekend populair aan het worden onder de hondenbaasjes, met name de baasjes van een Labradoodle. Dat is ook niet zo gek want de waterblazer, ook wel doodlebooster, hondenblazer of hondenföhn genoemd is een echte musthave! Ondanks de populariteit van de waterblazer zijn er toch nog veel mensen die geen idee hebben wat een waterblazer is en wat je er mee kunt doen.

Waarom is een waterblazer al snel je beste vriend?

Met een waterblazer droog je een kleine hond in 2 à 3 minuten. Middelgrote honden zijn binnen 10 minuten droog en bij grote honden duurt het iets langer, namelijk 20 minuten! Er is natuurlijk ook een veel groter oppervlak dat gedroogd moet worden. De waterblazer is je beste vriend als je een bijvoorbeeld doodle hebt. Een doodlevacht kun je beter niet aan de lucht laten drogen, de klitten springen dan in de vacht. Zeker als er toch nog wat vuil in de vacht achterblijft na het wassen, zal dit gaan klitten of er ontstaan zelfs viltplekken. Doordat je tot op de huid kunt blazen, je blaast als het ware de vacht open, blaas je hiermee ook het vuil wat zich ophoopt in de vacht weg wat helpt tegen klitvorming. Ook kun je, doordat je tot op de huid blaast, eventuele plekjes, bultjes of teken zien.

Maar niet alleen voor de doodlevacht is de waterblazer een musthave! Bij honden met een hele dikke vacht, denk hierbij aan de Newfoundlander of de Alaska malamute, blijft de losse onderwol vaak lang in de haren hangen. Dit kan op den duur problemen veroorzaken, zoals jeuk, schilfers, hotspots en zelfs oververhitting van de hond. Door de haren eruit te blazen, krijgt de huid meer lucht en ziet de vacht er weer glanzend uit. Voorbeelden van rassen die je 2 tot 4 keer per jaar flink moet ontwollen en dus baat hebben bij een was- en blaasbeurt zijn: herders, labradors, kortharige jack russels, mopshonden, keeshonden, golden retrievers, berner senner, sint bernard en poolhonden, husky’s. Ook bij honden die in de rui zijn, biedt een waterblazer dé uitkomst.

Een extra fijne bijkomstigheid is dat de waterblazer ook ingezet kan worden als hulpje in de huishouding. Denk hierbij aan het stof wegblazen tussen de verwarming, een hoogpolig kleed uitblazen, kokosmatten en rails van de stoelen van de auto schoonblazen of zelfs een vriezer ontdooien. Een ideaal hulpmiddel dus!

Waarom je een waterblazer zou kopen

 • Droogblazen van je hond;
 • Viezigheid uitblazen;
 • Klitvorming tegengaan;
 • Loszittende haren verwijderen/ontwollen.

Kortom: reuze handig apparaat geschikt voor elk ras.

Waarom kan ik mijn eigen föhn niet gebruiken om mijn hond te drogen?

Het verschil zit hem in de enorme blaaskracht en minder luchtstroom. De standaard föhn is gemaakt voor de mens. De hondenhuid is veel dunner dan een mensenhuid. Het gebruiken van je eigen föhn wordt daarom sterk afgeraden omdat deze te heet is voor de hondenhuid en bij lang gebruik schadelijk voor de vacht.

Hoe gebruik je een waterblazer?

Als eerste is het essentieel dat je de waterblazer op een plek of in een ruimte gebruikt die nat en vies mag worden. Het water en vuil moet immers ergens naartoe kunnen! Wanneer je de waterblazer thuis gebruikt, raden we dit dan ook aan om in de badkamer of in de tuin te doen. Er worden vaak 2 of 3 mondstukken geleverd bij de waterblazer. Dit zijn over het algemeen een ronde en een brede platte. Als je het onderwol eruit wilt blazen, dan gebruik je het ronde mondstuk. Je plaatst deze dicht op de huid en gaat met rustige bewegingen door de vacht heen. Als je de doodlevacht gaat drogen kun je het best eerst rustig met het ronde mondstuk het meeste water uit de vacht blazen door tegen de haarrichting in te blazen.

Vervolgens plaats je het platte mondstuk op de slang en blaas je, redelijk dicht op de huid, met de haargroeirichting mee en houdt je de blaasmond wat vlakker. Met het platte mondstuk blaas je eenvoudig de haren stijl. De krullen blaas je eruit, maar wees gerust; ze komen weer terug! Blaas nooit in de ogen en hou je hand op de gehoorgang als je hond last heeft van het geluid. Vindt je hond het geluid niet prettig, dan kun je het gehoor beschermen met oorbeschermers, zoals de padded headie. Een tip: laat je hond eerst comfortabel drogen in de chillcoat of groomcoat van Superfurdogs! Als je je hond de badjas een half uurtje aandoet, scheelt dat enorm veel tijd in het droogblazen.

Belangrijk! Laat je hond eerst wennen aan de waterblazer

Om je hond te laten wennen kun je beginnen met de waterblazer in huis te zetten, zodat je hond eraan kan snuffelen en het niet een nieuw apparaat is voor de hond. Je zet de waterblazer op zijn zachtste stand aan. Als je hond dat eng vindt kun je het best eerst zonder mondstuk blazen, waardoor het minder herrie maakt en de luchtstroom minder sterk voelt. Bouw het blazen langzaam op door niet direct dicht bij de huid te blazen.

Kan je een geluidsdemper gebruiken?

Een geluidsdemper op een waterblazer is onmogelijk! De Paw-R waterblazers maken relatief weinig geluid omdat om de achterkant van de motor een schuimring zit. Deze ring zorgt er voor dat het geluid van de motor niet wordt doorgegeven aan de behuizing (de kast) van de waterblazer. Het dempen van het geluid van de blaaskracht die uit de slang komt is onmogelijk. Zou je dat willen dempen, dan neemt de blaaskracht enorm af en voldoet de waterblazer niet meer.

Wij raden aan om de oren van uw hond te beschermen, tegen niet alledaagse geluiden met een padded headie. Dit is een beschermende band tegen harde geluiden.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een waterblazer?

Er bestaan veel soorten en maten, waardoor de zoektocht naar de beste waterblazer voor je hond enige tijd in beslag kan nemen. De belangrijkste punten zijn:

 • Vermogen: het vermogen wordt aangegeven in “watt” en is bepalend voor de blaaskracht. Des te hoger de blaaskracht, des te sneller is je hond droog. Een hoge blaaskracht betekent vaak ook dat het geluid harder is. Let dus goed op het maximale geluidsniveau. De beste waterblazers hebben niet altijd het hoogste vermogen;
 • Temperatuur: kies voor een waterblazer met een regelbare temperatuur;
 • Geluidsniveau: het geluid hangt samen met het vermogen;
 • Prijs: er zijn flinke prijsverschillen in de waterblazers. Probeer je niet volledig op de prijs te focussen, het is voor je hond vele malen belangrijker dat de waterblazer van hoge kwaliteit is. Als je daar enkele euro’s meer voor moet betalen is dat absoluut de moeite waard. Uiteraard moet dat wel binnen de grenzen passen, stel daarom jezelf een maximaal budget op;
 • Accessoires: voor verschillende doeleinden en verschillende lichaamsdelen bestaan verschillende opzetstukken. Let dus goed op de accessoires die bij de waterblazer geleverd worden;
 • Design: heb je liever een opvallende kleur of juist een basic kleur? De keus is aan jou.

Waarom kiezen wij voor de PAW-R?

Ga je voor de beste waterblazer? Dan is de Paw-R waterblazer iets voor jou. Het is een krachtige blazer met een vermogen van maximaal 2.200 watt. De luchtstroom is traploos regelbaar en de luchttemperatuur maximaal 52 graden. Door de nieuwe ontwikkelde luchtslang van 52 mm doorsnede en het hoge vermogen van de motor geeft deze waterblazer een grote blaaskracht. Daarom wordt deze waterblazer ook gebruikt voor de zwaardere vachten zoals bij de labradoodle, bouviers en berner sennen.

Het verwarmingselement heeft 3 standen: uit, 1 of 2. In de uit-stand geeft de waterblazer de motorwarmte af aan de uitgeblazen lucht. In stand 1 wordt er een verwarmingselement bijgeschakeld. En in stand 2 wordt het tweede verwarmingselement bijgeschakeld tot maximaal 52 graden. De flexibele meedraaiende en uitrekbare slang geeft je veel bewegingsvrijheid om de vacht te drogen of schoon te blazen. Er worden 2 types mondstukken meegeleverd, alsook een reserve filter.

Verschil tussen de zwarte of witte en groene of fuchsia Basic Paw-R blazer:

De instap variant is de groene of fuchsia Basic Paw-R blazer. Wil je een van hogere kwaliteit? Dan raden we het aan om voor de zwarte of witte variant van de Basic Paw-R blazer te kiezen. De blaasmondjes en de slang van de blazer zijn dikker en van betere kwaliteit, hierdoor gaat de waterblazer jarenlang mee!

Wil je het nu echt professioneel aanpakken? Kies dan voor de Paw-R water op statief.

Een statief voor je Paw-R blazer is ideaal! Het is beter voor je rug omdat je de hond op je trimtafel kunt zetten om te drogen en je een hand vrij hebt om tijdens het drogen te borstelen.

Waterblazer hond kopen bij Boss & Dog

 • Specialist in vachtverzorging
 • Veel deskundigheid
 • Persoonlijke begeleiding
 • Snelle levering
 • Lage prijzen
 • Ruim assortiment
Plaats direct een bestelling op onze website om te genieten van onze snelle levering. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Compacte en regelbare waterblazers

Onze waterblazers van Basic Paw-R zijn compacte blazers waarbij de blaaskracht en verwarming volledig regelbaar is. Deze waterblazers zijn voor alle hondenrassen zeer geschikt om de vacht te drogen en/of vuil en losse haren uit de vacht te blazen. Dit is een zeer goede optie wanneer jouw hond in de rui is. Het wegblazen van de losse haren uit de vacht is een zeer effectieve manier om jouw hond te helpen verharen. Door de nieuw ontwikkelde luchtslang van 52 mm doorsnede en het hoge vermogen van de motor heeft de waterblazer voor de hond een super blaaskracht en kan het ook gebruikt worden voor de zwaardere vachten zoals bij doodles, bouviers, poedels, etc. De uitrekbare slang draait flexibel mee. Het luchtfilter is eenvoudig te reinigen en er worden twee mondstukken meegeleverd. Ook is de waterblazer voor de hond uitgerust met een handige draagbeugel. Je vervoert de moderne en compacte blazer eenvoudig met een hand.

Accessoires voor de waterblazer voor je hond

Het is aan te raden om op de laagste stand te beginnen met de blazer, daar deze vrij luid kunnen zijn. Honden hebben een prima gehoor, waardoor ze gevoeliger zijn voor geluid. Om jouw hond hierbij te helpen, kun je een beschermende band tegen harde geluiden gebruiken. Dit is onder andere de Padded Headie. Deze hebben wij in ons assortiment en helpt het geluid te reduceren waardoor jouw hond rustiger blijft. Je trekt deze over de kop van jouw hond, waardoor de oren plat tegen de kop komen te liggen. Dit is tevens een goede optie bij gebruik van een tondeuse. Ben je klaar met de tondeuse? Dan kan je de haren met onze scharen nog wat trimmen.

Overige artikelen voor honden verzorging

Naast de waterblazer voor de hond, verkopen wij nog veel meer artikelen die handig zijn voor het verzorgen van jouw hond. Wij hebben bijvoorbeeld een hondenbad zodat je jouw hond veilig en makkelijk in bad kunt doen en we bieden voer aan van het merk Healthy Dog. Dit is superpremium voer, aangezien jij uiteraard enkel het beste voor jouw hond wenst. Daarnaast hebben wij uiteraard ook andere producten, zoals shampoo, verzorgingsproducten, hondenstretchers, puppyrennen, speelgoed, hondenvoeding en snacks. Je vindt alles in onze webshop.

Bestel vandaag nog een waterblazer voor je hond

Wij werken samen met Myparcel, waardoor wij jouw bestelling altijd al binnen één tot twee werkdagen bij jou thuis kunnen bezorgen. Zodra jouw bestelling binnenkomt, gaan wij direct aan de slag. Je krijgt van ons altijd een e-mail zodat je jouw pakket kunt volgen. Op afspraak de bestelling afhalen is ook mogelijk. Dit doen we na overleg, aangezien we hier vaste dagen en tijden voor hanteren. Heb je nog vragen over onze artikelen of zaken daaromheen? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Wat is een waterblazer?

Een waterblazer is een handig apparaat waarmee je jouw hond snel, gemakkelijk en zonder zelf nat te worden droog kunt blazen na het badderen, zwemmen of wandelen in de regen. 

Waar moet ik op letten als ik een waterblazer koop?

Wij raden je aan te letten op het vermogen (watt), of de temperatuur aangepast kan worden, het geluidsniveau (dB), de prijs, de accessoires en het design.

Hoe gebruik je een waterblazer?

Doorgaans wordt een waterblazer geleverd met verschillende mondstukken, elk voor een specifiek gedeelte van de vacht. Het ronde mondstuk gebruik je voor het uitblazen van de onderwol – deze plaats je dicht tegen de huid en beweeg je rustig door de vacht. Voor doodle- en poedelvacht kun je ook dit mondstuk gebruiken, maar dan kun je het beste tegen de haarrichting in blazen. 

Het platte mondstuk gebruik je voor de rest van de vacht. Ook deze houd je redelijk dicht op de huid en beweeg je met de haarrichting mee. Let op dat je nooit in de ogen of oren van je trouwe viervoeter blaast!