Webwinkel Keurmerk

Vijf belangrijke voordelen van bottenbouillon

Mensen genieten al millennia van de geruststellende goedheid van bottenbouillon. Bekend om zijn rijke, vlezige smaak en de vele gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt, is het nog steeds overal te vinden, van traditionele Chinese geneeskunde tot de menu’s van luxe vijfsterrenrestaurants.

In recentere tijden is bottenbouillon een populaire voedingstoevoeging geworden voor onze harige vrienden. De heerlijke smaak verleidt niet alleen honden en katten om het op te eten, maar het biedt ze ook een gezonde mix van voedingsstoffen, waardoor ze zich de hele dag op hun best voelen.

Maar wat zijn nu de vijf belangrijkste voordelen van het behandelen van uw huisdier met een dagelijkse portie ervan. 

Wat is bottenbouillon?

Hoewel de meeste mensen bekend zijn met de term ‘bottenbouillon’, is het eigenlijke recept misschien nog een beetje onbekend. Het is gemakkelijk om bottenbouillon met soep te mengen, maar ze zijn niet helemaal hetzelfde. 

Zoals de naam al doet vermoeden, houdt het maken van bottenbouillon in dat dierlijke botten – zoals kipkoe of lam – gedurende een goede tijd zachtjes in water worden gestoofd. Dit proces haalt verschillende mineralen, collageen, gelatine en andere verbindingen uit de botten en weefsels, waardoor bottenbouillon zijn verbazingwekkende gezondheidsbevorderende eigenschappen krijgt.  

Veel van deze belangrijke vitamines zijn eigenlijk niet te vinden in gewoon voer voor huisdieren of huisgemaakte maaltijden, daarom is bottenbouillon een fantastische manier om deze voedingsstoffen in het dieet van uw huisdier te introduceren. 

Houd er rekening mee dat wat goed is voor mensen, misschien niet veilig is voor onze harige vrienden. Traditionele bottenbouillon voor mensen bevat meestal veel natrium, wat riskant kan zijn voor dieren. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor bottenbouillon van hoge kwaliteit, speciaal gemaakt voor huisdieren, van vertrouwde Britse merken zoals Boil & Broth. 

1 Blije buikjes en een betere spijsvertering
Bottenbouillon zit vol met glycine en proline, die beide essentieel zijn voor het bevorderen van een gezond darmmilieu. Ze kunnen schade aan de darmwand aanzienlijk herstellen en verlichting bieden bij ontstekingen en andere spijsverteringsproblemen. Bouillon bevordert ook de hydratatie, wat cruciaal is voor zieke of oudere huisdieren.

2. Verbetert huid en vacht
Bottenbouillon is rijk aan eiwitten, B-vitamines en collageen, de bouwstenen van hydratatie en hergroei. Net zoals ze mensen helpen met haar- en nagelgroei, helpen ze de huid, vacht en klauwen van uw huisdier sterk en gezond te houden.

3. Bevordert de gezondheid van botten en gewrichten
Collageen bevat van nature glucosamine, chondroïtine en hyaluronzuur, die bekend staan om hun vermogen om gewrichten te verzorgen en deelasticiteit te behouden. Ze spelen ook een cruciale rol bij het herstellen van bindweefsel, wat vooral belangrijk is voor oudere dieren. Wanneer ze in bottenbouillon worden aangetroffen, blijven deze elementen in hun pure staat, zonder enige bewerking. Dit betekent dat ze volledig in hun natuurlijke vorm kunnen worden opgenomen.

4. Bevordert een gezonde lever
Dieren verkennen de wereld door dingen te likken, waardoor hun lever
– verantwoordelijk voor het ontgiften van hun lichaam – overuren moet maken. Het ontgiftingsvermogen van de lever is nauw verbonden met een stof genaamd glycine, waarmee bouillon vol zit. Bouillon kan daarom het ontgiftingsproces ondersteunen en een betere levergezondheid bevorderen.

5. Eiwitten in overvloed
Honden en katten zijn energieke wezens en ze vertrouwen op een goede hoeveelheid eiwitten om ze van binnen en van buiten gezond te houden. Bouillon wordt gemaakt met eiwitrijke botten en merg, waardoor uw huisdier de hele dag aan de slag blijft!

bron: Rachel Brown van Boil&Broth

Bij Boil & Broth gaat het erom mensen en hun harige vrienden te helpen gelukkig en gezond te blijven met onze kant-en-klare bottenbouillon van topkwaliteit.

De bouillon is gemaakt van biologische, grasgevoerde dieren die in Dorset worden ingekocht. Ze slaan de groenten en kruiden over om meer botten op te nemen, wat extra eiwitgoedheid betekent. Dit maakt de bouillon een uitstekende aanvulling op het dieet van uw huisdier