Webwinkel Keurmerk

Verhuizen met een hond, 5 essentiële dingen om te onthouden

De stress die gepaard gaat met verhuizen is aanzienlijk, maar kan nog ingrijpender zijn voor huisdieren.

U wilt ervoor zorgen dat u de verhuizing zo stressvrij mogelijk maakt voor uw hond. Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende dingen die u moet onthouden wanneer u met een hond verhuist om ervoor te zorgen dat uw verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

5 essentiële dingen om te onthouden bij het verhuizen met een hond

1. Een dierenarts voor ze vinden voordat u verhuist

Je weet nooit wanneer je hond medische zorg nodig heeft, dus een van de meest essentiële dingen om te onthouden wanneer je met een hond verhuist, is het vinden van een dierenarts.

Veel dierenartsen hebben lange wachtlijsten vanwege ‘het aanhoudende personeelstekort’ in de veterinaire industrie, en sommigen zitten gewoon aan hun capaciteit.

Daarom moet u ervoor zorgen dat u uw nieuwe gebied onderzoekt en van tevoren een geschikte dierenarts vindt.

Hoewel het belangrijk is om bij het maken van uw keuze naar beoordelingen van een paar dierenartsen in de omgeving te kijken, is het met het tekort aan dierenartsen vooral belangrijk dat u er zo snel mogelijk een uitzoekt.

Dit zorgt ervoor dat uw huisdier goed wordt verzorgd als er kort na uw verhuizing iets zou gebeuren.

2. Ze aan de lijn houden tijdens het wandelen

Vervolgens moet u eraan denken om uw hond aan de lijn te houden wanneer u hem in een nieuw gebied uitlaat.

Het wordt als het beste beschouwd ‘om een paar keer aan de lijn nieuwe gebieden te verkennen om te zien hoe uw hond zich gedraagt’. Dit komt erop neer dat huisdieren er lang over kunnen doen om zich in een nieuw gebied te vestigen, dus je wilt niet dat ze wegrennen en verdwalen. Een speurlijn zou dan uitkomst kunnen bieden, je hebt op deze manier controle over de hond en de hond heeft een beperkte mate van vrijheid.

Omdat ze dit nieuwe gebied voor het eerst ervaren, vergroot dit het risico dat ze je negeren als je ze roept, wat ertoe kan leiden dat ze in de problemen kunnen komen.

Wees geduldig en houd uw hond voor de zekerheid de eerste paar weken dat u in een nieuw gebied woont aan de lijn.

Boss&Dog heeft een ruim assortiment aan lijnen, halsbanden en tuigen

3. Dezelfde routine aanhouden

Iets anders dat u moet onthouden wanneer u met een hond verhuist, is om dezelfde routine aan te houden.

Verhuizen garandeert niet dat je de routine van je hond uit het raam gooit. Honden hebben routine nodig om ‘hen te helpen gebeurtenissen te voorspellen’, wat essentieel is voor hun mentale welzijn, omdat het helpt voorkomen dat ze zich angstig voelen. Voelt de hond zich angstig of niet op zijn gemak, kijk dan hier voor ons assortiment natuurlijke rustgevers.

Met dit in gedachten, moet u ervoor zorgen dat u hun voedingsschema hetzelfde houdt, evenals hun wandelroutine.

Bovendien zult u een behoorlijke hoeveelheid tijd moeten vrijmaken en deze besteden aan het spelen met uw hond en hem verwennen met veel aandacht. Onthoud dat honden niet kunnen begrijpen waarom je het te druk hebt om ze aandacht te geven, en verveling kan snel leiden tot destructief gedrag.

Hoewel verhuizen een drukke periode is, is het essentieel om tijd vrij te maken voor uw hond om ervoor te zorgen dat hij zich niet verwaarloosd of verloren voelt in zijn nieuwe huis. Je wilt tenslotte dat ze zo snel mogelijk gedijen en zich settelen!

4. Organisatie van opvang voor de verhuisdag

Om ervoor te zorgen dat uw huisdier zo veilig mogelijk is voor de duur van de verhuisdag, kunt u het beste opvang organiseren voor de verhuisdag.

Ongeacht of u een professioneel verhuisbedrijf gebruikt of niet, mensen zullen de hele dag uw huis in en uit komen om dozen te verplaatsen. Dit kan ongelooflijk overweldigend zijn voor uw hond, en ze kunnen zelfs naar buiten ontsnappen als iemand per ongeluk een deur open laat staan.

Als u geen vertrouwd familielid of vriend kunt krijgen om voor uw hond te zorgen voor de dag, dan kunt u overwegen om een kennel te regelen.

Dit zorgt ervoor dat uw huisdier veilig en uit de weg is voor de duur van uw verhuizing, en geeft u de tijd om een veilige ruimte voor te bereiden om hen te helpen zich in hun nieuwe huis te vestigen.

5. Geduld hebben

Ten slotte moet u ervoor zorgen dat u geduld heeft met uw hond in deze drukke tijd.

Zelfs als ze normaal gesproken behoorlijk onafhankelijk zijn, is het belangrijk op te merken dat als hun gedrag überhaupt verandert, dit waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat ze zich in een onbekende omgeving bevinden. Zorg in ieder geval dat ze een vertrouwde mand of kussen hebben, en vergeet het favoriete speeltje niet. IS de hond vertrouwd en wil je eens een andere mand die misschien bij het nieuwe interieur past, kijk dan bijvoorbeeld een bij onze Lex&Max manden.

Over het algemeen kan het ongeveer ‘3 weken’ duren voordat uw hond zich thuis voelt en zich ergens anders thuis voelt. Ze zullen er snel aan wennen, maar je moet ze geruststellen door ze voldoende tijd te geven om te wennen en veel liefde. Wees daarom geduldig en zorg ervoor dat u er alles aan doet om hen te helpen zich op hun gemak te voelen in hun nieuwe huis. Zorg voor voldoende snacks en beloningssnoepjes in huis.