Webwinkel Keurmerk

Veilig spelen met je hond

Apporteren, hoe speel je veilig ophalen?

Een stok of balletje gooien, het is een geliefd spel waar honden en hun mensen over de hele wereld van genieten. Maar wist u dat er een veilige manier is om apporteren te spelen, en een manier die de gewrichten van uw hond zwaar kan belasten? 

Lees verder om te ontdekken hoe u veilig kunt apporteren en tegelijkertijd de lichamelijke gezondheid van uw hond beschermt.  

80% van de honden vertoont op achtjarige leeftijd, tekenen van vroege artritis

Wist je dat vier op de vijf honden tijdens hun leven last hebben van artritis? We beschouwen artritis vaak als een probleem voor oudere honden, maar maar liefst 80% van de honden vertoont tekenen van vroege artritis op de leeftijd van acht jaar. 

Genetica speelt hierbij een rol, maar letsel aan gewrichten en inspannende of zware activiteiten kunnen ook veel schade aanrichten.

De gewrichten van uw hond beschermen tijdens apporteren

We raden aan om de ballenwerper te laten vallen en in plaats daarvan te kiezen voor een low-impact apporteerspel. 

Wil je toch graag een balletje gooien met je hond, dan is het een goed idee de spieren op te warmen

Als je een ballenwerper kiest, dan gooi je de bal met een superhoge snelheid over een enorme afstand. Terwijl uw hond enthousiast rent om de bal te halen en terug te halen, u ziet uw hond dan plotseling draaien en remmen.  

Al deze oefeningen met een hoge impact zonder voldoende warming-up kunnen de gewrichten van uw hond zwaar belasten en zelfs letsel veroorzaken. 

De gewrichten van uw hond opwarmen

Of je je nu opmaakt voor een geliefd spelletje apporteren, de behendigheidscursus doet of samen gaat hardlopen, je moet een warming-up hebben! 

Een warming-up verhoogt de bloedtoevoer naar de spieren van uw hond, verhoogt langzaam hun hartslag en vermindert het risico op letsel. 

Geniet van een rustige wandeling samen voordat je gaat apporteren om het lichaam van je hond in beweging te krijgen. Voordat je met het spel begint, kun je beginnen met een spelletje slepen, waardoor het lichaam van je hond gaat bewegen en lenig wordt. 

Wat is er zo geweldig aan het Powerball-assortiment?

  • In tegenstelling tot gewone tennisballen, is de PowerBall niet giftig en niet schurend
  • Het is slepend (je zou niet minder verwachten, toch?!)
  • Moeilijker te verliezen dan je gemiddelde bal
  • Het past niet in een ball chucker

HELP! Mijn hond heeft een ballenobsessie!

Naast de fysieke effecten van apporteren, kunnen we de mentale effecten van dit enorm verslavende spel niet negeren! Sommige honden kunnen gewoon geen genoeg krijgen van ballen. Ze blaffen onophoudelijk totdat de bal is gegooid en kunnen zich nergens anders meer op concentreren!

Hoewel dit nuttig kan zijn om uw hond terug te roepen en af ​​te leiden van dingen die u liever negeert, is zo gefixeerd zijn niet erg goed voor de geestelijke gezondheid van uw hond. 

Met ons trekspeelgoed met ballen kan uw hond zijn bal fixeren zonder de obsessieve verliefdheid op jagen en apporteren. Ze kunnen een zeer nuttig hulpmiddel zijn om uw hond aan te moedigen om veilig met zijn favoriete speeltje te spelen. 

Wissel ophalen voor verstoppertje

Een ander briljant spel om te spelen met je door ballen geobsedeerde hond is verstoppertje! Dit is een spel met weinig impact dat de hersenen en neus van uw hond aan het werk zet om de bal/het speeltje te vinden. 

Hoe te spelen: Vraag uw hond na een kort touwtrek spelletje om te ‘blijven’ terwijl u uw speeltje verbergt. Maak er in het begin geen al te grote uitdaging van – verberg hem ergens in het zicht en laat je hond dan los om hem te ‘vinden’. Als ze dat doen, beloon je ze met een spelletje slepen! 

Zeg hallo tegen het perfecte PowerBall-speelgoed van Tug-e-Nuff