Webwinkel Keurmerk

Veggie Snacks en fruit voor honden

Mijn hond is dol op watermeloen, maar mag een hond meloen?

Ja, dat mag hoor, het is een gezonde en voedzame traktatie. Maar verwijder wel de pitjes en laat je hond niet de schil eten.
En net zoals met alles, let op: te veel watermeloen is niet goed, uw hond kan dan last van zijn maag krijgen.

Is al het fruit goed voor honden?

Veel fruitsoorten zijn goed voor jouw hond, zoals ananas, appel, mango, meloen (Cantaloupe of watermeloen), mango, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Ook veel groenten is gezond, zoals zoete aardappel, flespompoen en wortelen. Toch moet je zorgen dat een teveel aan fruit de dagelijkse voedingswaarden niet uit evenwicht gebracht worden.

En sommige fruitsoorten giftig voor honden
Twijfel je aan sommige fruitsoorten, informeer je goed want de gezondheid van je hond is onbetaalbaar. Experimenteer niet. Heb je een vermoeden dat je hond iets toxisch heeft gegeten, raadpleeg onmiddellijk de dierenarts.

De algemene regel bij fruit met pitten !!! Verwijder altijd de pitten.

Welk fruit mag je hond wel?

Aardbeien

JA, honden mogen aardbeien eten. Aardbeien zitten vol met vezels en vitamine C. Samen bevatten ze ook een enzym dat kan helpen de tanden van je hond witter te maken als hij of zij ze eet. Ze bevatten suiker, dus overdrijf niet met aardbeien te voeren aan uw hond.

Ananas

JA, ananas is veilig voor honden om te eten. Dit tropische fruit zit vol met vitamines, mineralen en vezels. Het bevat ook bromelaïne, een enzym dat het voor honden gemakkelijker maakt om eiwitten op te nemen. Enkele stukjes ananas is een aanbevolen traktatie voor honden, zolang de stekelige buitenste schil en kroon eerst worden verwijderd.

Appels

JA, honden mogen appels eten. Appels zijn een goede bron van vitamine A en C, evenals de vezels zijn goed voor uw hond. Vitamine A is goed voor de ogen en helpt bij de vernieuwing van de huidcellen. Vitamine C voorkomt en vermindert ouderdomsproblemen en artrose. Omdat appels weinig eiwitten en vet bevatten is dit fruit de perfecte snack voor oudere honden. Zorg er wel voor dat je eerst het klokhuis en de zaden verwijdert.

Bananen

JA, honden kunnen bananen eten. Bananen zijn een geweldige caloriearme traktatie voor honden, toch is het aan te raden deze met mate te voeren. Bananen bevatten veel kalium, vitamines, biotine, vezels en koper. Ze bevatten weinig cholesterol en natrium, maar vanwege hun hoog suikergehalte mogen bananen alleen als traktatie worden gegeven. Teveel bananen kunnen de verhoudingen binnen de dagelijkse voeding van uw hond verstoren.

Bosbessen

JA, bosbessen zijn veilig voor honden. Bosbessen zijn rijk aan antioxidanten, die zowel bij mensen als bij honden schade aan cellen voorkomen. Ze zitten ook boordevol vezels en fytochemicaliën. Probeer bosbessen als alternatief voor gekochte traktaties.

Bramen

JA, bramen zijn gezonde snacks voor je hond. Misschien moet je ze wel in kleine stukjes snijden. Jouw hond zal een uitgesproken voorkeur hebben voor zoete bramen en niet voor de zure.

Omdat bramen antibacteriële eigenschappen hebben zijn ze goed voor een mond- en tandhygiëne. In bramen zit onder meer vitamine C, vitamine K en mangaan en magnesium. In bramen zitten  relatief veel vezels, waardoor het helpt om honden op gewicht te houden.

De zogenaamde anthocyaninen (de stoffen die bramen die mooie kleur geven) zijn goed voor de hartgezondheid.

Blauwe bessen

JA, blauwe bessen bevatten (net als bramen) weinig suiker, waardoor ze goede traktatie zijn voor zware honden of honden met overgewicht. Ze bevatten onder meer vitamine C, vitamine K, mangaan, calcium, zink. En ze zitten vol met antioxidanten.

Cranberries

JA, cranberries zijn een hele goede snack voor jouw hond. Je kan ze rauw of gekookt geven. Ze zijn goede voor de gezondheid van de blaas. Dus als je hond blaasproblemen heeft, kan je ze met een gerust hart in huis halen. Er zit bovendien veel vitamine C en vitamine E in cranberries. En ook veel B-vitamines, zoals B6. 

Frambozen

JA, honden mogen frambozen eten. Frambozen zijn vooral goed voor oudere honden omdat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Frambozen bevatten antioxidanten die geweldig zijn voor honden. Ze bevatten weinig suiker en calorieën, maar veel vezels, mangaan en vitamine C. Ze bevatten echter kleine hoeveelheden xylitol, dus beperk uw hond tot minder dan een hand vol frambozen per keer. Op warme dagen kan je frambozen invriezen en ze als gezonde snacks aan je hond aanbieden.

Kiwi

JA, honden mogen kiwi eten. Kiwi bevat heel wat vitamine C. Een kiwi zonder schil en in kleine stukjes gesneden zijn een lekkernij voor honden. Vitamine C is goed voor bepaalde immunitaire reacties tegen ontstekingen en vermindert ouderdomsproblemen door lichamelijke inspanning ontstane stress in de cellen zoals artrose enz..

Komkommers

JA, honden mogen komkommers eten. Komkommers bevatten weinig tot geen koolhydraten, vetten of oliën en kunnen zelfs het energieniveau verhogen. Komkommers zitten boordevol vitamine K, C en B1, evenals kalium, koper, magnesium en biotine en zijn uitstekend voor honden met overgewicht.

Mango

JA, honden eten mango’s. Mango’s bevatten veel suiker en zitten boordevol vitamines: A, B6, C en E. Ze bevatten ook kalium, bètacaroteen en alfa-caroteen. Vergeet niet eerst de harde pit te verwijderen. De pitten bevatten kleine hoeveelheden cyanide of blauwzuur en dat is giftig voor een hond. Cyanide verstoort het cellulaire zuurstoftransport, wat betekent dat de bloedcellen van uw hond niet genoeg zuurstof kunnen krijgen. Mango bevat veel suiker, dus gebruik dit fruit als een kleine traktatie.

Meloenen

JA, honden mogen meloen eten. In meloen zitten veel voedingsstoffen, bevatten weinig calorieën en zijn een grote bron van water en vezels. Een meloen is echter rijk aan suiker. Dus zeker niet overdrijven bij het geven van meloenen aan honden. Bij honden met overgewicht of diabetes zouden wij meloen afraden.

Peren

JA, honden mogen peren eten. Peren zijn een goede snack voor honden omdat peren veel koper, vitamine C en K en vezels bevatten. Zorg ervoor dat je peren in hapklare brokjes snijdt en eerst de pit en zaden verwijdert, omdat de zaden sporen van cyanide bevatten. Peren in blik bevatten meestal veel suikerhoudende siropen, daarom is dit minder aan te raden. Probeer eens om stukjes peer in te vriezen voor een koude snack tijdens warm weer.

Perziken

JA, perziken zijn veilig voor honden. Kleine hoeveelheden verse perziken zijn een geweldige bron van vezels en vitamine A en kunnen zelfs helpen om infecties te bestrijden. Verwijder de pit, want net zoals veel vruchten met pitten kunnen deze cyanide bevatten. Perziken is niet aan te raden vanwege de grote hoeveelheden suikerhoudende siropen.

Pruimen

JA, honden kunnen pruimen eten (alleen het vruchtvlees). Kleine hoeveelheden vruchtvlees van pruimen is niet gevaarlijk voor een hond. Toch staat de pruim in de lijst met dingen die een hond niet mag eten. Verwijder de pit, want net zoals veel vruchten met pitten kunnen deze cyanide bevatten. Teveel pruimenvlees is niet aan te raden vanwege de grote hoeveelheden suikerhoudende siropen.

Sinaasappels

JA, honden mogen sinaasappels eten. Sommige honden zijn niet zo gek van deze citrusvruchten vanwege de sterk ruikende geur. Sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C, kalium en vezels, en in kleine hoeveelheden kan het sappige vruchtvlees van een sinaasappel een smakelijke traktatie zijn voor uw hond. Het is aan te raden alleen uw hond het vruchtvlees van de sinaasappel aan te bieden en de eventuele zaden te verwijderen.

Watermeloen

JA, honden kunnen watermeloen eten. Het is belangrijk om eerst de schil en zaden te verwijderen, omdat ze darmblokkade kunnen veroorzaken, maar watermeloenvlees is anders veilig voor honden. Het zit vol met vitamine A, B-6 en C, evenals kalium. Watermeloen bestaat uit 92 procent water, dus zeker aan te raden op warme zomerdagen.

Veenbessen

JA, veenbessen zijn veilig voor honden om te eten. Zowel veenbessen als gedroogde veenbessen zijn veilig om in kleine hoeveelheden aan honden te voeren. Of uw hond deze scherpe traktatie leuk vindt, is een andere vraag. Hoe dan ook, matiging is belangrijk bij het voeren van veenbessen aan honden, zoals bij elke traktatie, omdat te veel veenbessen kunnen leiden tot maagklachten.

Welk fruit mag je NIET geven aan je hond?

Avocado

NEE, honden mogen geen avocado eten. Hoewel avocado een gezonde snack kan zijn voor hondenbezitters, mag het helemaal NIET aan honden worden gegeven. De pit, de huid en de bladeren van avocado’s bevatten persin. Dit is een toxische stof vaak braken en diarree veroorzaakt bij honden. Persin veroorzaakt ook ademhalingsmoeilijkheden, kan leiden tot vochtophoping in de longen en leidt vaak tot de dood.

Kersen

NEE, honden mogen GEEN kersen eten. Met uitzondering van het vlezige deel rond de pit, bevatten kersen cyanide en die zijn giftig voor honden. Als je hond kersen eet, kijk dan uit naar verwijde pupillen, ademhalingsproblemen en rood tandvlees, omdat dit tekenen kunnen zijn van cyanidevergiftiging.

Druiven

NEE, honden mogen NOOIT druiven eten. Druiven zijn giftig, net als gedroogde druiven (krenten en rozijnen). Druiven kunnen leiden tot acuut nierfalen bij honden.

Tomaten

NEE, honden kunnen tomaten best vermijden. Hoewel een hond een grote hoeveelheid tomatenplant zou moeten eten om hem of haar ziek te maken, is het beter om tomaten allemaal samen over te slaan om veilig te zijn. Terwijl de gerijpte vrucht van de tomatenplant over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor honden, bevatten de groene delen van de plant een giftige stof genaamd solanine.

Veggie Pet

Fruit is gezond voor honden, bevat veel vezels en is laag in kilocalorieën.  Wij zijn dan ook heel enthousiast over de fruit- en groentesnacks van Veggie Pet.  Want nu kan jij jouw hond wat extra fruit geven, zonder de gevaren van pitten. 

Elke fruitsoort is weer ergens anders goed voor. Varieer dus gerust, zodat de verschillende gezondheidsvoordelen aan jouw hond ten goede komen. 

De Voordelen

Niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar je beste vriend draagt op zijn manier ook bij aan een betere planeet!

🌍  Niet alleen zijn onze snacks onweerstaanbaar, je viervoeter draagt ook bij aan een kleinere ecologische “pootafdruk”🐾

🍠 Vegetarische producten voor honden zijn van nature hypoallergeen, licht verteerbaar en ontstekingsremmend. 

🌱 De sombere realiteit is dat slachthuisafval en bijproducten de basis vormen van de meeste hondensnacks. Onze snacks bevatten alle voedingstoffen die een hondensnack nodig heeft.

De unieke formule

We maken het gemakkelijk om je viervoeter een uitgebalanceerde plantaardige snacks te geven.

👌 De unieke smaak zorgt ervoor dat jouw viervoeter niet anders meer wilt.

🥦 Onze producten zitten boordevol lekkere en gezonde plantaardige eiwitten, koolhydraten en oliën.

✅ Door deze eigenschappen zijn onze snacks een uitermate geschikten vervanger voor dierlijke snacks.