Webwinkel Keurmerk

Tuigje of halsband

Wat is nu beter voor je pup, een tuigje of een halsband?

Wij krijgen regelmatig de vraag, wat gebruik ik voor een pup, een halsband of een tuigje?

We weten dat op internet de meningen hierover ver uiteen lopen.
Dus vermeld ik hier alleen het advies wat wij aan puppy baasjes geven.

Ons advies is om met een tuigje te beginnen, dit omdat de (nek)wervels van een pup voornamelijk uit kraakbeen bestaan. Een te harde ruk aan een halsband zou blijvende schade kunnen geven.  Begin met een goedkoop tuigje omdat ze, zeker de grote rassen, hier weer snel uitgroeien. Kies wel voor een tuigje die op de drukpunten bij trekken een zachte ondergrond hebben, dus niet een tuigje die je bij elk tuincentra voor een paar euro kan kopen en volledig uit nylon bestaan. Dit snijdt namelijk in de huid van je pup en voelt vanzelfsprekend niet fijn aan. Omdat veel hondenscholen bij de puppytraining wel een halsband vereisen, is ons advies deze dan ook alleen hier te gebruiken.

Een lijn/leiband is altijd heel persoonlijk, de een wil zijn pup dichtbij houden en de ander geeft zijn pup ( waar mogelijk ) meer ruimte.
Wil je je pup dichtbij houden gebruik dan een trainingslijn of andere korte lijn.
Wil je je pup meer ruimte geven gebruik dan een lange lijn.

Voor het zindelijk maken “de snelle plasjes”, is een “snelle uitlater” een handig hulpmiddel. Dit is een halsbandje met een lijn eraan, die je snel om kunt doen. Wij maken deze lijntjes zelf van origineel paracord.