Webwinkel Keurmerk

Top 5 gezonde kaassnacks voor honden

Heb jij ook zo’n hond die precies weet wanneer je het pakje kaas open maakt? Maar mag je je hond een plakje kaas geven?

Ja, honden kunnen kaas eten. In feite is kaas vaak een geweldig trainingshulpmiddel, vooral voor puppy’s.

Maar moeten honden kaas eten?
Hoewel sommige honden kaas kunnen eten, en de meeste honden er dol op zijn, kunnen veel honden intolerant zijn voor kaas. Zelfs voor honden die kaas kunnen verdragen, is het waarschijnlijk het beste om het met mate te voeren.

Boss&Dog heeft diverse soorten kaassnacks speciaal voor honden. Zoals kaasbotjes voor de training, kaaskauwsnacks, kaaskoekjes en wat dacht je van kaasworst speciaal voor de training of als plakje worst tussendoor.

Eigenlijk staan alle kaassnacks uit ons assortiment op nummer 1, maar om dan toch een verdeling te moeten maken:

Op basis van het hoogste percentage kaas hebben wij een top 5 gemaakt.

 1. Kaasblokjes:
  Pawfect Daily Cheese Chomp,  stipt op nummer 1 met maar liefst  100% cottage cheese (Hüttenkäse). Deze hapklare hoogwaardige gezonde blokjes kaas zijn gevriesdroogd om alle natuurlijke goedheid die kaas te bieden heeft vast te houden, Is extreem laag in calorieën, maar hoog in smaak.
 2. Kaaskauwstaven/churpi:
  Cheezz Himalayan Dog Chew, churpi gemaakt van 100% lactose arme koemelk. gebaseerd op een eeuwenoud recept uit de Himalaya, maar gemaakt in België in een ISO en HFS gecertificeerde fabriek!
  Pawfect Yak Cheese Bars, met 99,9% jak en koemelk, gebaseerd op een eeuwenoud recept uit de Himalaya en door ons in de loop der jaren geperfectioneerd. Gerookt en in de zon gedroogd tot in de perfectie gedurende 35 dagen voor extra hardheid en rijke smaak, deze chews zijn een natuurlijke favoriet van honden over de hele wereld.
 3. Kaaskoekjes:
  Pawfect CheeseCuits, gezonde hondenkoekjes gemaakt met 70% kaas en een mix van heilzaam fruit, groente, kruiden, superfoods of notenboter.
 4. Kaasworst:
  Meat&Treat Trainingsworst met kaas, uniek worstje speciaal ontwikkeld voor de training of als beloning , bestaande 30% lactosevrije kaas gecombineerd met kalkoen- en rundvlees Een echte verwennerij voor iedere hond die dol is op kaas! Volledig graan-en glutenvrij en makkelijk in stukjes te snijden.
 5. Beloningsbotjes:
  Betty Miller, cheese mini’s en cheese little bones, deze botjes met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten, worden langzaam gebakken in koolstofneutrale houtgestookte pelletovens, om alle natuurlijke goedheid van ieder ingrediënt zoveel mogelijk te behouden. Kortom hondenkoekjes zoals Betty ze thuis in haar keuken zou bakken! Met minimaal 4% kaas.

Voordelen van kaas

Kaas bevat eiwitten, calcium, vitamine A, essentiële vetzuren en vitamines van het B-complex. De meeste honden zijn dol op kaas en trainers gebruiken het vaak voor honden die gemotiveerd zijn om traktaties te krijgen. Deze snack is ook een goede manier om pillen te verbergen voor honden die medicijnen nodig hebben.

Veilig kaas voeren aan uw hond

Hoewel kaas veilig kan zijn om aan uw hond te voeren, zijn er enkele dingen die u moet onthouden. Kaas bevat veel vet en regelmatig te veel aan uw hond voeren kan gewichtstoename veroorzaken en tot obesitas leiden. Nog problematischer is dat het kan leiden tot pancreatitis, een ernstige en mogelijk dodelijke ziekte bij honden. Naast de problemen die het hoge vetgehalte met zich meebrengt, bevatten sommige kazen kruiden of andere producten die giftig zijn voor honden, zoals knoflook, uien en bieslook.

Daarom is het beter om uw hond magere kazen te voeren, zoals mozzarella, kwark of een zachte geitenkaas. Kwark bevat minder vet en natrium dan andere kazen, waardoor het risico op obesitas wordt verminderd. Kwark bevat ook minder lactose, waardoor de kans op darmklachten wordt verkleind.