Webwinkel Keurmerk

Thuiswerken? Bezigheidstherapie voor de hond met KONG!

Zijn jij en je hond(en) meer binnen door de huidige situatie in de wereld? De Corona-virusuitbraak heeft veel veranderd in het dagelijks leven. Waarschijnlijk ga je nu minder naar buiten of werk je vanuit huis. Natuurlijk is het fijn als de hond dan lekker bezig is, zodat de baas in alle rust kan werken. Om die reden komt Boss&Dog nu met wat handige tips en tricks, om te zorgen dat je honden zich niet hoeven te vervelen in deze vreemde periode.

Het grootste entertainment voor de hond is misschien wel de klassieke KONG! De meeste mensen kennen de klassieke KONG wel: dit hondenspeelgoed van natuurrubber heeft een holle ruimte aan de binnenzijde die gevuld kan worden met lekkers.

Soorten KONG :
Puppy: blauw of roze
Extreme: een extra stevige versi voor de meest enthousiaste kauwers
Senior: zachtere paarse uitvoering
Klassiek: rode Kong

Wat veel mensen niet weten, is dat de mogelijkheden om jouw KONG te vullen eindeloos zijn. De KONG kan gevuld worden op drie manieren, namelijk met weinig vulling, met een gemiddelde hoeveelheid vulling en met zeer veel vulling. Hoe voller de KONG, hoe vaster de vulling blijft zitten en hoe meer moeite en tijd het de hond kost de inhoud te bemachtigen.

Met wat kun je de KONG zoal vullen? Natuurlijk kan dit met brokken en snacks, maar KONG biedt diverse leuke andere recepten om de hond bezig te houden. Een leuk recept is bijvoorbeeld:
een half kopje gekookte kip,
een half kopje aardappelpuree of rijst
een kwart kopje bevroren erwten en wortelen.
Voor pups:
een kopje bereide havermout
een half kopje pindakaas
een kwart kopje bosbessen.

De KONG ‘afsluiten’, om te voorkomen dat losse vulling er te snel uitvalt, kan met de handige KONG Easy Treat spuitbussen in verschillende smaken, KONG kaas of pindakaas. Zo blijft de vulling stevig in de KONG zitten en heeft de hond een extra uitdaging om bij de inhoud te komen.

Wist je al dat een leuke truc om de hond extra lang bezig te houden het invriezen van de KONG is? Helemaal leuk omdat de lente weer in aantocht is. De KONG’s zijn vriezer-proof en met vulling en al in te vriezen. Hierdoor is het voor de hond een grotere uitdaging de inhoud uit de KONG te krijgen én trakteer je de hond gelijk op een verkoelende beloning. Je kan ook ijsblokjes maken met stukjes fruit erin, zoals banaan en bessen, en deze vervolgens in de KONG stoppen. De hond moet eerst al de ijsvorming om de KONG weglikken en kan zich dan ontfermen over zijn gevulde, eveneens bevroren KONG en de lekkere losse snacks eromheen. Ideaal voor lange en warme dagen waar de hond nodig wat verkoelende afleiding kan gebruiken.

kong-bezigheidstherapie-klassieke-KONG-hondenspeelgoed-snacks-boss-and-dog-extreme-kauwers

Naast de meest bekende KONG’s zoals hierboven beschreven, heeft Kong nog veel meer leuke speeltjes voor je hond. Een kleine greep uit het assortiment van Boss&Dog.

TIP: Verstop deze voerballen, KONG’s of andere speeltjes in huis! Zo moet de hond eerst op ontdekkingstocht gaan en helpt je de hond mentaal te stimuleren en lekker actief bezig te blijven. Zo zie je maar: ook tijdens deze vreemde dagen hoeft geen hond zich thuis te vervelen!