Webwinkel Keurmerk

Tekenband hond

Een natuurlijke tekenband voor je hond

Een tekenband voor je hond is de perfecte bescherming tegen teken. Helaas zijn teken een veel voorkomend probleem voor hondenbaasjes. Naast de chemische oplossingen die er zijn, is er nu gelukkig ook een natuurlijk alternatief: de honden tekenband. Een perfecte uitkomst om teken op een natuurlijke manier van jouw hond af te houden! Bestel nu een tekenband voor je hond in één van de vele kleuren.

Tekenband hond voor een natuurlijke weerstand

De tekenband heeft een vitaliserende en reinigende werking. Om teken bij honden te voorkomen is het heel belangrijk dat de weerstand van je hond goed is. Honden met een goede weerstand hebben van nature minder last van teken en parasieten. De tekenband, of ook wel kralenketting genoemd, is gemaakt van EM-X kralen. Deze kralen zijn gebakken met 80% klei dat micro-organismen bevat. Deze micro-organismen zorgen er op een natuurlijke manier voor dat de weerstand van je hond verbetert en hij onaantrekkelijk wordt voor teken.

Dit wil niet zeggen dat de tekenband 100% garantie geeft, maar dat doen chemische producten ook niet. Het is daarom wel aan te raden je hond te blijven checken op teken. De afgelopen jaren hebben hondenbaasjes veel positieve ervaringen opgedaan. Zo werd ervaren dat honden een mooiere vacht kregen en rustiger en evenwichtiger werden.

Gebruik en onderhoud tekenband voor de hond

Als je de tekenband voor je hond aanschaft, houd er dan rekening mee dat je hond de band continu draagt en dat de ketting na een periode van ongeveer 2 tot 3 weken werkzaam zal zijn. De werking van de tekenband kan jaren duren, het is dus niet nodig om elk jaar een nieuwe band aan te schaffen. Ook kan je hond gewoon zwemmen met de band om. Wel is het belangrijk om de tekenband af te doen tijdens het wassen of de trimbeurt. De kralen kunnen namelijk niet tegen zeep. Voor het beste onderhoud kun je de tekenband van je hond om de 2 weken goed spoelen met schoon koud of lauw water. Leg de ketting daarna in de zon (of buitenlucht) te drogen.

Meten is weten

Voor de juiste maat meet je de halsomtrek van je hond met een meetlint. Meet strak om de hals van de hond, doe dit heel nauwkeurig. Meet altijd de hals van de hond en niet een halsband. Alle tekenbanden zijn tot ongeveer 8 cm verstelbaar (alleen groter, niet kleiner).
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat, neem gerust contact op, wij helpen je graag.

Waarom een tekenband bestellen bij Boss&Dog:

 • u kunt de band geheel zelf ontwerpen
 • ruime keuze aan kleuren
 • de banden kunnen gepersonaliseerd worden
 • keuze uit verschillende modellen
 • de banden worden op maat gemaakt
 • de banden worden met veel liefde door het team van Boss&Dog zelf gemaakt

Geniet van de vele voordelen die Boss&Dog biedt:

 • Specialist in vachtverzorging;
 • Veel deskundigheid;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Snelle levering;
 • Lage prijzen;
 • Ruim assortiment.

Plaats direct een bestelling op onze website om jouw artikelen zo snel mogelijk in huis te hebben. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Plaats direct een bestelling

Ben je enthousiast geworden en wil jij jouw hond ook beschermen tegen teken? Kies dan voor een honden tekenband. Zo zorg je er op een natuurlijke manier voor dat je hond veel minder last heeft van teken voor de rest van zijn leven. Kijk ook eens op onze website voor oplossingen tegen vlooien. Plaats direct een bestelling op onze website, dan zorgen wij ervoor dat deze zo snel mogelijk in huis is. Wij werken samen met Myparcel, waardoor jij jouw bestelling binnen één tot twee werkdagen in huis hebt. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Hoe werkt een tekenband?

Een tekenband is voorzien van keramische kralen. Deze kralen bevatten micro-organismen die een bepaalde infrarood frequentie uitzenden wat insecten afweert. Een tekenband zorgt ervoor dat de hond onaantrekkelijk wordt voor teken en vlooien. Er zit geen gif en chemische toevoegingen in, de tekenbanden zijn 100% natuurlijk.

Wat is de beste tekenband voor honden?

Een natuurlijke tekenband is de beste keuze voor je hond. Tekenbanden met keramische kralen hebben een vitaliserende en reinigende werking op honden. Een goede weerstand is belangrijk: honden met een goede verstand hebben van nature minder last van teken. Sommige honden worden door het dragen van de tekenband evenwichtiger en rustiger, ook hun vacht kan mooier worden. We hebben verschillende tekenbanden in ons assortiment in diverse kleuren.

In onze webshop vind je nog veel meer goede producten voor je hond. Neem bijvoorbeeld de vele vachtverzorgingsproducten: hondenbadjes,scharen, waterblazers en verzorgingsproducten van het merk Cowboy Magic.

In welke maanden is een tekenband belangrijk?

Teken zijn gedurende een groot deel van het jaar actief: in het voorjaar, de zomer en het najaar. In de zomermaanden zijn de venijnige beestjes het meest actief. Een tekenband kan gelukkig heel het jaar gedragen worden. De kralen gaan levenslang mee en blijven net zo lang actief.

Hoe lang moet een hond een tekenband dragen?

Het duurt ongeveer 2-3 weken voordat de tekenband werkzaam is. Je hond moet dag en nacht de tekenband om zijn hals dragen, na 14 dagen zal de hond dan onaantrekkelijk genoeg zijn om teken af te weren.