Webwinkel Keurmerk

Kronch “Het neusje van de zalm”

De zalm in Kronch producten

Onze basis: de beste écht verse zalm

Een goed product begint bij een goede basis. De basis van Kronch producten is écht verse Noorse zalm van de hoogste kwaliteit. Bij Kronch mogen wij ons gelukkig prijzen, wij hebben namelijk de beste en meest verse zalm tot onze beschikking.

De zalm is afkomstig van een zalmverwerker, letterlijk aan de andere kant van de straat. De zalm wordt eerst verwerkt tot producten (filets) voor humane consumptie, het overige deel (de uitgebeende zalmen) gebruiken wij in de Kronch producten.

Zo hebben wij écht verse zalm van topkwaliteit en voorkomen wij onnodige verspilling en uitstoot voor verre transporten. 

De zalm is afkomstig uit de Noorse fjorden. In deze schone wateren kunnen de vissen uitgroeien tot mooie, sterke en gezonde zalmen.

De zalm wordt gekoeld getransporteerd – niet ingevroren – naar de verwerker. Zo blijven de voedingsstoffen optimaal bewaard.

Is de zalm gekweekt of is het wilde zalm?​

Een veel gestelde vraag is of onze zalm gekweekte zalm of wilde zalm is. Het antwoord hierop is dat de zalm grotendeels gekweekt is (+/- 90%) en het overige deel (+/- 10%) wilde zalm is. 

Bij wilde zalm is het onmogelijk te reguleren wat de zalm qua voedingsstoffen binnen krijgt en welke bijkomende (zware) metalen en overige zaken de zalm tot zich neemt.

Om de kwaliteit te waarborgen van de zalm vinden er strenge controles plaats. Deze controles in combinatie met de gekozen werkwijze leveren een aantal certificaten op zoals het ASC certificaat, het MSC certificaat en het Organic certificaat.

Gebruik van antibiotica in zalm

Er worden geen antibiotica gegeven aan de zalm.

Hoogwaardige eiwitten

De samenstelling van vetten en proteïnen van hoge kwaliteit samen met de vitaminen en mineralen maken Kronch hondenvoeding tot een volledig, uitgebalanceerd hondenvoer. 

Eiwitten zijn voor uw hond van groot belang in de opbouw van de opbouw van het spier- en beenderstelsel maar zijn ook onderdeel van hormonen, enzymen en afweerstoffen.

Eiwitten afkomstig van zalm hebben een zeer hoge biologische waarde.

Met een lager eiwitgehalte, opgebouwd uit eiwitten met hoge biologische waarden voer je je hond gezonder.

Omega-3 & Omega-6 onverzadigde vetzuren en Glucosamine

De verse zalm gebruikt in Kronch hondenvoeding, snack en supplementen is rijk aan Omega-3 en Omega-6 vetzuren.

Uw hond is hierbij gebaat omdat deze essentiële vetzuren ervoor zorgen dat uw hond een sterker immuunsysteem krijgt, een mooie huid en een glanzende vacht.

De omega-3 en omega-6 vetzuren zijn daarnaast ook goed voor de vruchtbaarheid, het hart en de bloedvaten van de hond. 

De natuurlijk aanwezige glucosamine in de verse zalm draagt bij aan het soepel houden van de gewrichten van uw hond.

Zalm als eiwitbron​

Wanneer de voeding wordt verteerd, worden eiwitten afgebroken in aminozuren. Deze aminozuren worden dan in de bloedbaan geabsorbeerd en verspreid over het hele lichaam.

Deze aminozuren helpen bij het bouwen, onderhouden en repareren van weefsel, spieren, botten en de interne organen van de honden.

De hond is in staat om de meeste aminozuren te produceren die zij op zichzelf nodig heeft. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond de aminozuren ontvangt die het niet op zichzelf kan maken van zijn dieet.

Er zijn 10 essentiële aminozuren die de hond niet op zichzelf kan maken. Als er maar 1 essentieel aminozuur ontbreekt, zullen de resterende 9 als energie worden verbrand en zal het niet worden gebruikt voor het bouwen, onderhouden of repareren van het lichaam. Als gevolg daarvan kunnen de spieren van de hond stoppen met onder meer groei.

Proteïnen uit zalm bevatten alle essentiële aminozuren. Het gebruik van zalm als bron van eiwitten zorgt ervoor dat de hond alle aminozuren ontvangt die het nodig heeft.

Proteïnen van zalm hebben een zeer hoge biologische waarde. De biologische waarde is een maat voor hoe groot een deel van de eiwitten is die de hond kan benutten. Zalm eiwitten hebben een biologische waarde van 94%, wat zeer hoog is in vergelijking met andere dierlijke eiwit bronnen (zie de eiwitladder hieronder).

Het gebruik van zalm in onze brokken resulteert in een gemakkelijk verteerbare diervoeder met een zeer hoog niveau benutbare proteïne. Dit heeft als resultaat een lager voerverbruik en een verminderde hoeveelheid ontlasting.

Zalm als bron van goede vetten

Vet is de belangrijkste bron van energie voor katten en honden. Vet geeft uw hond en kat de essentiële omega-3 en -6 vetzuren, die beide nodig zijn om de lichamelijke functies van de honden en katten te behouden.
 
Omega-3 vetzuren worden gevonden in vette zeevis zoals makreel, haring, aal en zalm. In vergelijking met andere vissen heeft de zalm de grootste hoeveelheid van omega-3 vetzuren.

De gezondheidsverbeterende effecten van omega-3 zijn voornamelijk te wijten aan de vetzuren die bekend staan ​​als EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur).

Deze twee vetzuren worden alleen gevonden in vis en nergens anders in de natuur. Daarnaast bevat zalm ook omega-6 vetzuren.
 
Met behulp van zalm als bron van vet kunnen we de essentiële omega-3 en -6 vetzuren die in zalm worden gevonden, overbrengen naar onze voeding.

De hoge Omega-6-inhoud van het voer heeft een positief effect op de huid en de vacht van de hond en helpt bij het tegengaan van vachtproblemen, zoals allergieën, droge huid, shedding, jeuk, roos en doffe vacht.

Bovendien helpt het hoge Omega-3-gehalte van de voer het immuunsysteem te versterken, de vruchtbaarheid te verhogen en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Bron: Kronch Diervoeders