Webwinkel Keurmerk

Ja, uw kat die alleen binnenshuis leeft KAN vlooien krijgen!

Regelmatig hoort het team van Boss&Dog klanten zeggen: “Mijn kat gebruikt geen vlooienmedicijn omdat ze alleen binnen is. Helaas is het een grote misvatting om te denken dat uw kat die alleen binnenshuis leeft geen vlooien kan krijgen. De waarheid over katten die alleen binnenshuis leven, is dat ze volledig vatbaar zijn voor vlooien. En zodra uw kat die alleen binnenshuis vlooien krijgt, kan het enorm lastig zijn om er vanaf te komen.

Bovendien kan het uiterst schadelijk zijn voor de gezondheid van katten en ziekten veroorzaken zoals lintworm en dermatitis.

Manieren waarop uw kat die alleen binnenshuis is, vlooien kan krijgen

Van hun mensen: je maakt een wandeling door het hoge gras of de bladeren. Je maakt een wandeling in het bos of hei. Je aait een kat die ligt te zonnebaden in de tuin van je buurman. Alle plaatsen waar vlooien leven. En aangezien een vlo wel twintig centimeter hoog kan springen, betekent dit dat hij gemakkelijk op ons kan springen. Dan worden we het onbewuste transportmiddel naar onze huizen en naar onze kat die alleen binnenshuis is.

Andere katten en honden: Een vriendin komt langs met haar hond. Een wilde kat die we af en toe voeren, laat ons hem aaien. Al deze scenario’s bieden mogelijkheden om vlooien naar huis te brengen bij onze katten die alleen binnenshuis zijn.

Dierenopvangcentra: Dierenopvangcentra redden katten en honden die op straat zijn geweest en vaak besmet zijn met vlooien. Wanneer u een huisdier adopteert, kunt u uw kat het beste dezelfde dag nog naar de dierenarts brengen. Op die manier kunnen ze een grondig onderzoek ondergaan, inclusief bijgewerkte vaccinaties en een grondige controle op vlooien. Zelfs als het asiel zegt dat ze de kat hebben behandeld, zorg er dan voor dat je haar in de kliniek laat onderzoeken voordat je haar mee naar huis neemt!

Verhuizen naar een nieuw huis of appartement: Vlooien kunnen maximaal een jaar in tapijten, meubels en vloerplanken leven. Dat betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw kat die alleen binnenshuis leeft, beschermd is tegen het feit dat hij het nieuwe thuis voor een vlo wordt.

Tekenen dat uw kat die alleen binnenshuis is, vlooien heeft

Als de kat eindeloos krabt of als je plekken met vachtverlies waarneemt, zijn dit tekenen. Maar dit zijn niet de enige indicaties. Het kennen van alle tekenen is van cruciaal belang voor het identificeren van een vlooienprobleem bij uw kat die alleen binnenshuis leeft.

Hoe u kunt voorkomen dat uw kat die alleen binnenshuis is vlooien krijgt

De beste manier om te voorkomen dat uw kat die alleen binnenshuis vlooien krijgt, is door waakzaam te zijn! Controleer uw kat regelmatig op tekenen van vlooien en geef hem maandelijks een plaatselijke of orale vlooienpreventiebehandeling of medicatie .