Webwinkel Keurmerk

Hoe maak je de reis van uw hond naar de dierenarts tot een succes?

Mensen zeggen graag dat er geen onweerlegbare waarheden in het leven zijn, maar ze hebben ongelijk. Er is één onmiskenbaar feit in het universum: de meeste honden haten het om met heel hun wezen naar de dierenarts te gaan. Het is griezelig hoe ze hun bestemming kunnen bereiken zonder enige tastbare aanwijzingen. Ze lijken een zesde zintuig voor deze dingen te hebben, wat hun intuïtieve aard bewijst.

Hoe interessant het ook is dat ze hun naderende controles van nature aanvoelen, het is natuurlijk ook hartverscheurend om getuige te zijn van het begin van begrip in hun ogen toen ze alles bij elkaar optelden. Het schudden. Het hijgen. Het paniekerige heen en weer lopen. Hun zekerheid over hun bestemming wordt alleen geëvenaard door hun onzekerheid dat ze ooit terug naar huis zullen komen. En waarom zouden ze niet zenuwachtig zijn? De onderzoeksruimte van de dierenarts zit vol vreemde geuren, gladde vloeren, enge geluiden en oncomfortabele tafels en kooien. De existentiële angst is voelbaar.

Gelukkig heeft je hond een advocaat… Jij! Jouw taak is om ze gerust te stellen dat dit slechts een tijdelijke onderbreking is van hun regelmatig geplande dutjes en aaisessies en dat ze binnen slechts een paar uur zullen terugkeren naar huiselijke gelukzaligheid. Hier is hoe!

Maak ze vertrouwd met de Dierenartsen

Dierenartsen en hun personeel houden van hun werk. Ze houden van hun werk omdat ze van dieren houden, en door bij een dierenartspraktijk te werken, kunnen ze veel tijd doorbrengen met de wezens waar ze zo dol op zijn. Waarom zou u uw hond daarom niet af en toe meenemen, gewoon voor de lol? Het personeel zal blij zijn uw hond te zien en zal uw inspanningen om hem wegwijs te maken in de onzekere omgeving begrijpen en toejuichen. Laat het personeel met uw hond communiceren, geef hem lekkers en wrijf over de buik, om een ​​meer persoonlijke relatie te creëren. Op deze manier kan het zijn dat uw hond de wachtruimte van de dierenarts daadwerkelijk als een gewenste vakantiebestemming gaat zien in plaats van als een gevangenisstraf.

Raak uw hond overal en elke dag aan

Een deel van wat honden zo ongemakkelijk maakt bij een bezoek aan de dierenarts is dat ze niet gewend zijn om gepord en gevoeld te worden op onbekende plaatsen, zoals hun oren, hun poten en hun mond. De beste manier om de schok te verzachten als je op deze plekken wordt aangeraakt, is door dit regelmatig te doen, vooral als je zachtjes aan het spelen bent of als ze zich ontspannen en op hun gemak voelen. Het is waarschijnlijk niet verstandig of nuttig om ze zomaar uit het niets te gaan grijpen; het zal hun angst waarschijnlijk alleen maar vergroten.

Hoe meer u gewend bent om overal op een liefdevolle en zachte manier aan te raken, hoe minder geneigd uw hond zal zijn om deze ervaring als invasief te beschouwen. Een bijkomend voordeel van het regelmatig aanraken van uw hond over zijn harige lichaampjes is dat u mogelijk onregelmatige bultjes, vlekken of gevoeligheid kunt opmerken die u anders waarschijnlijk zou missen.
Of u vind zomaar een teek die u anders gemist zou hebben en kunt u deze direct verwijderen met een tekentang.

Behandel uw hond vaak

Bij het uitvoeren van hun onderzoek moeten dierenartsen omgaan met de dieren die zij behandelen op een manier die ongebruikelijk lijkt voor het dier. De meesten van hen zijn al zenuwachtig over deze vreemde, enge plek, maar als de dierenarts over hen heen gaat leunen, ze vasthoudt of oppakt, kunnen ze ronduit doodsbang worden. Net als bij het aanpassen van uw pup aan een nieuwe aanraking, kunt u hem ook helpen vertrouwd te raken met vreemde omgang tijdens het spelen. Probeer op een veilige plek uw hond vanuit verschillende hoeken te benaderen of vanuit unieke posities over hem heen te buigen. Als je ze een goede buikmassage geeft, probeer dit dan vanuit verschillende gezichtspunten te doen. De sleutel is om ervoor te zorgen dat uw hond zich veilig en op zijn gemak voelt, ongeacht hoe hij wordt behandeld of wie hem behandelt. Door met ze te spelen en een verscheidenheid aan speelse posities en vasthoudtechnieken uit te proberen, zullen ze leren dat er niets te vrezen valt van hun mensen.

Bench en snuit

Zelfs als uw hond geen bijter is, bestaat de kans dat hij uithaalt als hij bang is of als hij op een gevoelig gebied wordt aangeraakt. Om iedereen veilig te houden, dringen dierenartsen er soms op aan dat de hond die ze onderzoeken een muilkorf draagt. Als dit het geval is, is het beter dat uw hond aan het idee gewend is. Zet vanaf jonge leeftijd af en toe de muilkorf om en pas deze aan zodat hij veilig en comfortabel zit. Beloon ze met een wandeling of iets lekkers of een goede buikmassage. Op deze manier zullen ze hun snuit gaan zien als een kans op iets positiefs.

Het is ook slim om uw hond eraan te laten wennen om in een bench te zitten, voor het geval hem gevraagd wordt te overnachten.

Een bezoek aan de dierenarts moet niet als een straf worden gezien, en toegeven aan de angst van uw hond door uit te halen of vijandig tegenover hem te staan, zal de zaken gegarandeerd erger maken. Train ze om een ​​muilkorf te dragen, in een bench te slapen, overal aangeraakt te worden en op verschillende manieren gehanteerd te worden, en alles zou goed moeten komen. Uw hond zal het bezoek aan de dierenarts nooit leuk vinden, maar hij zal het geleidelijk aan gaan zien als slechts een klein ongemak in zijn grotendeels verwende bestaan.

I.v.m. vakantie worden de banden en lijnen in oktober gemaakt en verstuurd.