Webwinkel Keurmerk

Hoe knipt u de nagels van uw hond

Als er iets is waar honden een grotere hekel aan hebben dan een bezoek aan de dierenarts, dan is het wel het knippen van hun nagels. Om te beginnen willen ze echt niet stilzitten tenzij ze flauwvallen of een buikmassage krijgen. Aan de andere kant houden ze er niet van om onhandig behandeld te worden, en het vasthouden van hun poten en voeten komt zeker in aanmerking. Ten slotte zijn ze van nature bang voor het hele proces. Ze weten niet dat onze acties voortkomen uit liefde om hen gezond en veilig te houden. Hier zijn een paar tips om de angst van uw hond te verlichten en de teennagels veilig te knippen. 

Routinematige verzorging

 Het regelmatig knippen van de nagels van uw hond is een essentieel onderdeel van zijn algemene verzorgingsbehoeften. Lange nagels kunnen de manier waarop uw hond loopt beïnvloeden, wat in de toekomst tot complicaties kan leiden. Als de nagels van uw hond te lang worden, kunnen ze bovendien gemakkelijk breken, wat niet alleen pijnlijk is voor het dier, maar ook een ernstige infectie kan veroorzaken als u deze over het hoofd ziet of niet goed behandelt. Daarom is het belangrijk dat u de lengte van de nagels van uw hond in de gaten houdt en deze regelmatig knipt. En zorg dat u voor uw hond de juiste nageltang kiest, voor een kleine hond een kleine tang en voor een grote hond uiteraard een grote tang. Voor puppy’s zijn er dan ook weer puppy tangen.

Angst

Angst is vaak besmettelijk, en dit geldt vooral bij het knippen van de nagels van uw hond. De meeste pups worden extreem nerveus als ze een nagelknip beurt moeten doorstaan, waardoor hun baasjes zich ook nerveus voelen. Het is duidelijk dat we onze kleine harige vrienden niet willen kwetsen, en onze wens om de taak eenvoudigweg zo snel mogelijk af te ronden, leidt er ironisch genoeg vaak toe dat we precies dat doen. De beste manier om uw angst te verlichten, is door de angst van uw hond te verlichten. Associeer de procedure met iets dat ze leuk vinden. De beste manier om dit te bereiken is door middel van beloning. Geef ze direct voor en na het knippen van hun nagels iets speciaals, zoals een nieuw kauwspeeltje, een heerlijke traktatie of een levendige ravotten in de achtertuin of in de buurt. Na verloop van tijd zullen ze deze speciale gebeurtenissen gaan associëren met het laten knippen van hun nagels, en hoewel ze waarschijnlijk nooit van hun gewone knipbeurten zullen gaan houden, zullen ze geleidelijk kalm blijven gedurende het hele proces. Je kunt ze onderweg zelfs belonen met iets lekkers! Geef ze voor elke nagel een lekkernij en ga verder met elk van hun schattige kleine tenen. 

Geduld

Zelfs als uw hond is gaan anticiperen op zijn beloning, wilt u nog steeds kalm en geduldig blijven terwijl u langzaam zijn nagels knipt. Als je begint te haasten, zullen ze je angst voelen en waarschijnlijk geïrriteerd en onrustig worden, wat kan resulteren in een blessure en het vertrouwen dat je hebt opgebouwd kan verminderen. Probeer de eerste keer dat u knipt niet alle nagels in één keer te knippen. Knip 2-3 nagels af, neem een ​​pauze en knip er dan nog een paar. Zoals eerder vermeld, is het een goed idee om deze tussenpozen te gebruiken om ze iets lekkers te geven of een bijzonder knuffelige buikmassage te geven. Vergeet ten slotte niet om tijdens het hele proces een kalmerende stem te gebruiken en zachte, aanmoedigende woorden tegen uw hond te spreken. Dit zal jullie beiden helpen kalm te blijven en zou moeten resulteren in een positieve, productieve knipsessie. 

Weet waar je moet knippen

Dit vereist een beetje vaardigheid, die je verder zult ontwikkelen door het regelmatig t doen. Als de nagels van uw hond helder zijn, zou u het leven gemakkelijk moeten kunnen herkennen aan de roze tint. Je wilt niet dichterbij dan twee millimeter van het leven komen. Als uw hond donkere nagels heeft, wordt het proces een beetje lastiger. De beste praktijk hier is om kleine hoeveelheden van de nagel per keer af te knippen en te letten op de blootliggende randen van de nagels. Zodra u een grijs of roze ovaal ziet, weet u dat u voldoende kort bent geknipt. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je stoppen met knippen en doorgaan naar de volgende nagels. Als u een partner hebt die u helpt bij het trimmen, laat hem of haar dan met een zaklamp op de poot van de hond schijnen. Dit zal helpen om de nagels tijdens het knippen van achteren te belichten, waardoor de roze snel duidelijk zichtbaar is. 

Wat te doen als u te ver en in het leven knipt?

Als u de nagel te kort knipt, zal uw hond u dit zeker laten weten. Ze zullen een kreet slaken en proberen te vluchten. U zult waarschijnlijk ook een beetje bloeding opmerken, die een tijdje kan aanhouden. Probeer kalm te blijven en uw hond met een rustgevende stem gerust te stellen. Ook hier komen lekkernijen van pas, omdat ze kunnen helpen uw hond te kalmeren en het vertrouwen te herstellen. Zodra ze wat tot rust zijn gekomen, kun je stollingspoeder op de wond aanbrengen om het bloeden te stoppen. Probeer een paar dagen niet meer te trimmen of totdat de wond volledig genezen is. Het knippen van de nagels van uw hond kan zowel u als uw trouwe viervoeter grote zorgen bezorgen. Maar als u kalm en geruststellend blijft, voldoende lekkers bij de hand heeft en langzaam en voorzichtig beweegt, heeft uw hond binnen de kortste keren perfect gepedicuurde tenen!