Webwinkel Keurmerk

Healthy Dog

Healthy Dog is een superpremium geperste honden voeding, die volledig tarwegluten en gluten en granen vrij is. Healthy Dog gebruikt geen ingrediënten waarvan bekend is dat zij vaak allergieën  veroorzaken bij honden, zoals (tarwe) gluten of gemengde vlees eiwitten. Dit draagt bij aan een gezonde vertering en een optimale darmflora.

NATUURLIJK BEHOUD VAN VOEDINGSSTOFFEN

Healthy Dog is een geperste voeding, hierdoor komen de hoogwaardige grondstoffen optimaal tot hun recht en blijven alle natuurlijke voedingsstoffen behouden, doordat er bij persen van een relatief lage temperatuur gebruik wordt gemaakt.  Bij een gezonde geperste brok komen de voedingsstoffen gelijkmatiger vrij (vertering is laag in de maag), wat de opneembaarheid makkelijker maakt (mindere maag belasting) en de kans op maagtorsies aanzienlijk vermindert.

DE BESTE GRONDSTOFFEN

Healthy Dog gebruikt bewust enkel hoogwaardige rundvlees- eiwit -met als uitzondering Chicken & Rice (kip) en Wild Menu (wild zwijn)-. Hierdoor is de voeding makkelijker verteerbaar en ontstaan er minder afvalstoffen in het lichaam van de hond. Minder afvalstoffen betekent minder belasting van de lever en uiteraard dus ook minder ontlasting. De extra toevoeging van zalmolie zorgt door de omega 3- en 6-vetzuren voor een gezonde huid en een mooie vacht. Natuurlijke prebiotica bevorderen het natuurlijke afweersysteem van uw hond.

IS UW PUP NOG VOLOP IN GROEI? GEEF HEM DAN EERST

pack PUP, healthy dog alle varianten, honden voeding, voeding voor honden, natuurlijk geperste hondenvoeding, granen vrij, gluten vrij, met zalmolie, boss and dog

DE PUPPY-VARIANT

De “Puppy” variant is eigenlijk speciaal ontwikkeld voor de (zeer) grote, zware en/of stuwende rassen, omdat deze met andere puppyvoeding vaak te snel groeien en mogelijk last krijgen van groeipijnen en zelfs botproblemen.

Bij onze Puppy variant zijn de eiwitten en vetten wel wat verhoogd voor de groei, maar niet zo extreem. Nog belangrijker; de Calcium en Phosphor (uiteraard in de juiste verhouding) zijn verlaagd om de groeispurten te helpen voorkomen en hierdoor een betere stabielere groei te krijgen. Uiteraard kan het voor de kleinere honden geen kwaad, maar het is niet specifiek nodig en al deze rassen mogen ook al vanaf ongeveer 4 weken de “Regular” variant eten. De 5 kg zakken Puppy hebben kleinere brokjes en de 15 kg zak de standaard maat korrel. De 5 kg zakken Regular en Probiotics zijn zowel in standaard maat korrel als in kleine maat brokjes (Small Breed logo) verkrijgbaar.

ZONDER GRANEN, GLUTEN EN AARDAPPELEN!

De variant “Wild Menu” is speciaal voor baasjes die helemaal geen granen, gluten of aardappelen willen voeren aan hun hond, en/of bij (allergie) gevoelige honden uitstekend te gebruiken als eliminatiedieet. Met de gezonde groenten, fruit en kruiden wordt de voeding uit het wild nagebootst. Deze variant bevat ook Probiotica voor de bevordering van de gezondheid en immuunsysteem en de verbetering van de maag-darmflora en tevens Glucosamine en Chondroitine voor sterke, soepele spieren en gewrichten. De vele groenten, fruit en kruiden zijn allemaal weerstand bevorderend en kunnen allemaal bijdrage aan een betere gezondheid. 

TWIJFELT U OF U EEN GEPERSTE OF EEN GEËXTRUDEERDE BROK VOERT?

Er zijn twee duidelijk verschillende soorten brok op de markt, namelijk geperst en geëxtrudeerd (=geëxpaneerd), en deze hebben verschillende verteringseigenschappen voor de hond.

Dit is eenvoudig te testen. Leg een handje brokken in een glas water. Zuigen de brokken zich vol en blijven ze drijven (=hoog in de maag), dan is de brok geëxtrudeerd. Wanneer  de brokken langzaam oplossen en naar de bodem zakken  (=laag in de maag), dan betreft het een geperste brok. Dit visualiseert ook direct het verteringsproces in de maag.

HOE SCHAKELT U OVER?

Wanneer u overschakelt van een geëxtrudeerde brok naar een geperste brok, adviseert Healthy Dog om dit in één keer te doen, dus zonder te mengen. Omdat Healthy Dog geperste brok de lever minder belast, is het mogelijk dat de lever gaat “opschonen”: oftewel ontgiften. In een enkel geval kunnen eventueel aanwezige klachten tijdelijk verergeren. Mogelijk drinkt uw hond meer dan normaal, verhaart uw hond meer of is de ontlasting tijdelijk meer of dunner. Dit is van tijdelijke aard en is niet ernstig. Na dit proces is het spijsverteringsgestel van uw hond gezonder en sterker en uw hond krijgt een betere weerstand en gezonde vacht. De ontlasting wordt minder en compacter. LET OP: raadpleeg te allen tijde een dierenarts bij twijfel over de gezondheid van uw hond!

Healthy Dog heeft in al haar varianten prebiotica toegevoegd en adviseert om ook regelmatig probiotica toe te voegen d.m.v. onze unieke variant “Probiotics”. Probiotica zijn gezonde, levende bacteriën die de gezondheid en het immuunsysteem bevorderen en de spijsvertering en de darmflora verbeteren. Hierdoor is deze variant ook uitermate geschikt voor uw (gevoelige) hond tijdens een herstelperiode, na een Antibiotica kuur en/of tijdens de overschakeling van andere voeding.

Wanneer u overschakelt van een andere geperste brok of van diepvriesvoeding, kunt u altijd mengen of direct overstappen i.v.m. dezelfde vertering.

BELANGRIJK!

De geadviseerde hoeveelheden van het voedingsschema zijn enkel een richtlijn, maar u dient te allen tijde naar uw hond te kijken. De hoeveelheden zijn sterk afhankelijk van uw hond als individu, leeftijd, conditie en beweging van uw hond. De genoemde hoeveelheden zijn per dag en te verdelen over de verschillende maaltijden. Healthy Dog adviseert een volwassen hond minimaal 2 maaltijden per dag te geven en senioren en puppy’s 4. Drachtige en zogende teven eten naar behoefte en 2 tot 4 maal daags. Zorg altijd voor schoon en vers drinkwater. Bewaar de zak droog en koel. De zak niet afgesloten (voerton) bewaren, maar altijd zuurstof laten krijgen (bv. door gaatjes).

Waarom kiezen voor Healthy Dog?

Gezonde voeding, natuurlijk, voor een gezonde hond; Healthy Dog!

  • Natuurlijk
  • Gezond 
  • Smakelijk
  • Betaalbaar! Want goede en gezonde voeding hoeft niet duur te zijn

healthy dog alle varianten, honden voeding, voeding voor honden, natuurlijk geperste hondenvoeding, granen vrij, gluten vrij, met zalmolie, boss and dogMEEST GESTELDE VRAGEN

Waarom is Healthy Dog tarwe glutenvrij?

Door jarenlange ervaring heeft Healthy Dog vastgesteld dat tarwe in een hondenvoeding niets anders toevoegt dan problemen. Het komt steeds vaker voor dat een hond een tarwe gluten allergie heeft en/of (erger) opbouwt. Om dit tegen te gaan gebruiken wij geen tarwe in onze voeding, omdat wij vinden dat – naast de mogelijke gezondheids ongemakken – dit niet in een gezonde natuurlijke hondenvoeding thuis hoort!

Welke soort is het beste voor mijn hond?

Regular

Wij adviseren normaliter altijd de “Regular” aan alle honden “tenzij”. Soms heeft de hond (eventueel tijdelijk) even iets anders nodig of willen wij als baasje afwisselen. De “Regular” is volledig, natuurlijk, compleet en is daarom geschikt voor alle soorten honden. Alle rassen, ieder geslacht en iedere grootte. Dit omdat het – net als in de natuur – alle natuurlijke bestanddelen bevat die nodig zijn voor een gezonde hond en volledig compleet is. Wanneer we in de natuur gaan kijken en een vergelijking maken met de hond, zijn voorvaderen de wolf, dan heb je voor de wolven ook geen puppy konijnen, senior herten en/of light zwijnen! Echter, wij hebben als mensen enkele problemen en/of verschillen gecreëerd en hiervoor hebben wij ook enkele kleine verschillen.

Puppy

De puppy voeding heeft bij ons exact dezelfde ingrediënten als de Regular met het verschil dat de vetten en eiwitten iets omhoog zijn gebracht (de voedsel voorrang) en de Calcium (en Fosfor) iets naar beneden zijn gebracht om spierverkramping te verkomen. Vooral voor de grote, snelgroeiende rassen. Daarnaast is het brokje ook kleiner geperst in de 5 kg verpakking, waardoor het makkelijker eten is voor de kleinere rassen. Dus niets anders, maar op een andere manier verwerkt.

Sport

De “Sport” variatie heeft ook weer dezelfde ingrediënten als de Regular, maar de vetten en eiwitten zijn een stuk omhoog gebracht, waardoor je met minder voeding meer energie binnen krijgt. Speciaal voor de honden die meer nodig hebben maar die je niet meer wilt laten eten. Dit kan zijn doordat er veel gesport wordt met de hond. Echter ook voor de honden die slecht eten, drachtig of zogend zijn of herstellende zijn na b.v. een operatie. Dus voor alle honden die (eventueel tijdelijk) wat extra kunnen gebruiken.

Chicken & Rice

De “Chicken & Rice is speciaal ontwikkelt voor honden die getest zijn op een runder eiwit probleem of voor de baasjes die graag willen wisselen van smaak.

Probiotics

De variant “Probiotics” is naast de Prebiotica die alle soorten bevatten aangevuld met Probiotica. Dit zijn levende, natuurlijke bacterien die de darmflora en weerstand bevorderen. Ideaal wanneer de hond extra weerstand kan gebruiken, een antibiotica kuur heeft gehad, of extra ter ondersteuning bij maag en/of darmproblemen. Tevens ook zeer aan te raden bij de overschakeling van geextrudeerde brokken naar de geperste brokken van Healthy Dog!

De nieuwste variant “Wild Menu” is compleet granen, gluten en aardappel vrij en daardoor uitermate geschikt voor (allergie) gevoelige honden! Met een hoog gehalte wild zwijn als enige dierlijke eiwitbron, gezonde groenten, fruit en kruiden, bootst het de voeding het wild na. Met Prebiotica en Probiotica om de weerstand en maag-darmflora te bevorderen en Glucosamine en Chondroitine voor sterke, soepele spieren en gewrichten. De zalmolie zorgt voor de omega 3- en 6-vetzuren.

Vanaf welke leeftijd mag onze pup Healthy Dog eten?

Vanaf dat de pup vast voedsel kan eten mag de pup Healthy Dog eten. Dit kan al vanaf ongeveer 4 a 5 weken! Veel fokkers starten met (diepvries) vers vlees wat zeer verstandig is i.v.m. de juiste opbouw van de darmflora. Daar Healthy Dog geperst is en dus gemengd/ gecombineerd mag worden met vers vlees is dit ook een uitstekende combinatie om de pup sterk en stabiel op te laten groeien! Hier adviseren wij ook onze “Probiotics” variant voor! Het gemak van brokken maar wel de zeer belangrijke en nuttige levende, natuurlijke bacterien, de Probiotica. Wij hebben naast de Regular, die voor iedere hond geschikt is ook een puppybrok. Deze heeft dezelfde ingrediënten als de Regular (immers een pup eet niet iets anders dan een volwassen hond, er bestaan ook geen pupkonijnen, seniorherten of lightzwijnen in het wild ) maar heeft meer vetten en eiwitten (de voedselvoorrang) en het Calcium (en in juiste verhouding het Posphor natuurlijk ook) is wat verlaagd zodat vooral grote (vaak te snel groeiende) jonge honden minder kans op groeikrampen hebben. Tevens is het brokje iets kleiner geperst in de 5kg zodat ook de allerkleinste het gemakkelijk kan eten! In de 15kg puppy zak zitten de standaard maat brok zodat uw grote puppy zich niet verslikt!

Moet mijn oudere (senior) hond iets anders gevoerd krijgen?

Nee, dit is bij het voeren van natuurvoeding zoals Healthy Dog niet nodig. Alle voedingsstoffen die een hond nodig heeft zitten in de voeding. De hond hoeft niet iets anders te eten omdat hij morgen jarig is. In de natuur heb je ook geen senior herten of junior zwijnen. De oudere hond eet niet iets anders, maar op een andere manier. Bij oudere honden is de effectieve verteerbaarheid lager. De hoge verteerbaarheid van Healthy Dog bevordert de blijvende toevoer van voedingsstoffen. De oudere hond slaat de eiwitten in het lichaam vaak wat moeilijker op, daarom adviseren wij meerdere maaltijden per dag voor de oudere hond, waardoor de eiwittoevoer constant is. Om gewrichtsproblemen en dergelijke te helpen voorkomen is het van belang dat naast de goede opneembaarheid en goede natuurlijke verteerbaarheid zoals van Healthy Dog de hond niet te zwaar wordt. Goed in de gaten houden dus dat de energie toevoer voldoende maar niet hoger is dan de hond verbruikt. Zeker ook de “tussendoortjes” en snacks in de gaten houden!

De nieuwste variant “Wild Menu” is compleet granen, gluten en aardappel vrij en daardoor ook uitermate geschikt voor (allergie) gevoelige honden en/of oudere honden (met eventueel minder weerstand)! Met een hoog gehalte wild zwijn als enige dierlijke eiwitbron, gezonde groenten, fruit en kruiden, bootst het de voeding het wild na. Met Prebiotica en Probiotica om de weerstand en maag-darmflora te bevorderen en Glucosamine en Chondroitine voor sterke, soepele spieren en gewrichten. De zalmolie zorgt voor de omega 3- en 6-vetzuren.

Mag je de voeding afwisselen voor de hond?

Voeding afwisselen is bij honden niet echt nodig. Het maagdarmstelsel van de hond stelt zich in op een bepaalde voeding en verandering van voeding kan leiden tot een verstoring van het maagdarmstelsel. Vaak denken mensen “maar wij eten ook niet iedere dag dezelfde  aardappels, vlees en groenten”. Het maagdarmstelsel van onze hond is niet te vergelijken met die van ons zelf en hier moeten we dus voorzichtig mee zijn. Wanneer u toch eens (van smaak) wilt afwisselen kunt u dat wel doen binnen de Healthy Dog range. Deze soorten hebben dezelfde vertering waardoor dit geen problemen oplevert voor uw hond. Bijvoorbeeld de Chicken & Rice variant en de Wild Menu variant zijn hier uitermate geschikt voor!

Mag ik Healthy Dog mengen met mijn huidige voeding?

Nee, liever niet. Normaal wordt altijd geadviseerd om voeding te mengen bij overschakeling maar dan bedoelt men bijna altijd overschakelen van het ene geëxtrudeerde merk naar het andere geëxtrudeerde merk. Bij extruderen wordt er aan het eind van het proces vaak een vetstof gebruikt die over de brok heen wordt gedaan om de brok smakelijk te laten ruiken/ smaken. (deze voel je wanneer je met je hand door de zak gaat) Wanneer je van brok wisselt, wissel je dus van vetstof.

Daarom wordt er vaak geadviseerd om te mengen, zodat de fabrikant zeker weet dat de hond de nieuwe brokjes lekker vindt. De Healthy Dog hondenvoeding is geperst en heeft daardoor een zeer hoge acceptatie. Daarnaast zijn de grondstoffen zo natuurlijk dat de hond deze zelfs los kan ruiken. Wij hebben dus geen vetstof nodig om de brok smakelijk te maken en de hond zal de brokjes dan ook graag zo eten. Zoals u heeft kunnen lezen op de website is de vertering van geëxtrudeerde brokken heel anders (hoog in de maag) dan van geperste brokken en (diepvries)vlees (nl. laag in de maag). Wanneer je deze twee verschillende verteringswijzen gaat mengen, maakt u het lastiger voor de hond. Tevens bevat Healthy Dog geen bewaarmiddelen of synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen die veel voeders wèl bevatten. Het mooie van Healthy Dog is dat de voeding zo natuurlijk is dat die het lichaam zuivert van opgehoopte afvalstoffen. Dit komt allemaal het beste tot zijn recht wanneer u de Healthy Dog niet mengt of in combinatie met (diepvries)vers vlees voert. De variant “Probiotics” kan extra ingezet worden wanneer de hond extra hulp nodig heeft bij het overschakelen. De toevoeging van Probiotica zorgt voor een betere weerstand en het bevorderen van de darmflora!

Mag je Healthy Dog en (diepvries)vers vlees voeding mengen?

Ja, dit is geen probleem. Beide voeders hebben dezelfde verteringswijze. Bij zowel (diepvries)vers vlees voeding als geperste brokken vindt de vertering laag in de maag plaats. Doordat beide op dezelfde manier verteert worden door de hond mogen deze voeders samen gegeven worden. Zowel gemengd als gecombineerd. ( dit i.t.t. geëxtrudeerde brokken waarvan aangeraden wordt deze niet te mengen met (diepvries) vers vlees) Tevens is Healthy Dog ideaal wanneer u uw hond (diepvries)vers vlees voert en u op vakantie gaat! Het is niet aan te raden om Healthy Dog te mengen met andere brokken wanneer dit geëxtrudeerd is (blijft drijven in glas water) omdat dit een hele andere vertering heeft namelijk drijft hoog in de maag)

Is het nodig om extra’s toe te voegen zoals b.v. vitaminen en visolie?

Nee dit is onder normale omstandigheden niet nodig. De producten uit het Healthy Dog assortiment zijn volledig uitgebalanceerd en bijvoeren is niet nodig en zelfs af te raden om onbalans te voorkomen.
De verschillende varianten bevatten allemaal reeds zalmolie voor de Omega 3- en 6 vetzuren. Deze vetzuren dragen bij aan een gezond evenwicht van het zenuwstelsel, hebben een ontstekingsremmende werking in het lichaam en stimuleren een gezonde huid en mooie vacht.
Natuurlijke prebiotica bevorderen het afweersysteem. Heeft de hond toch (eventueel tijdelijk) iets extra’s nodig, adviseren wij de “Probiotics” variant. Hierin zit naast de reeds gezonde voedingsstoffen ook Probiotica toegevoegd. Probiotica zijn levende, natuurlijke micro organismen. Deze natuurlijke bacterien bevorderen nog eens extra de darmflora, weerstand en gezondheid van de hond. Deze Probiotics zijn ook aan de nieuwste variant “Wild Menu” toegevoegd! In deze variant zijn tevens Glucosamine en Chondroitine toegevoegd voor sterke en soepele spieren en gewrichten!

Waarom gebruikt Healthy dog maar 1 dierlijke eiwitbron?

Het gebruik van gemengde dierlijke eiwitten is vaak een beslissing die genomen is uit financieel oogpunt. Wij willen te allen tijde trachten te voorkomen dat honden op enige wijze een reactie kunnen vormen op hun voeding. Doordat wij geen gebruik maken van gemengde dierlijke eiwitten kan de voeding ook als eliminatie dieet gebruikt worden en snel achterhaald worden bij problemen welke eiwit een eventueel probleem veroorzaakt. Wij hebben zowel een rund als een kip variatie waardoor er bij een vaststelling van een reactie op één van de eiwitbronnen overgestapt kan worden naar de andere variatie. De nieuwste variant “Wild Menu” heeft als enkele dierlijke eiwitbron wild zwijn. Dit speciaal omdat wij ervan uit kunnen gaan dat de meeste honden deze eiwitbron nog nooit gegeten hebben en hierdoor is deze variant uitermate geschikt als eliminatiedieet!

Wordt Healthy Dog op dieren getest?

Nee, uiteraard niet! Wij gebruiken alleen natuurlijke grondstoffen waarvan wij weten dat deze uitsluitend positief zijn voor uw hond. Wanneer je uitsluitend natuurlijke grondstoffen gebruikt is het dus  niet nodig om dierenleed te gebruiken om onze voeding te testen. Uiteraard hebben wij bij de ontwikkeling van Healthy Dog wel de verschillende smaken moeten testen. Ons “testpanel” dat bestond uit onze eigen hond, die van vrienden en van fokkers en grootgebruikers uit onze vaste klantenkring, waar wij al jaren mee samenwerken hebben dit voor ons met veel plezier gedaan! Test u zelf maar eens hoe lekker uw hond de Healthy Dog voeding vindt!

Waarom gebeurt het soms dat de klachten van mijn hond eerst verergeren voor het beter wordt?

Een hond hoopt afvalstoffen op in zijn lichaam wanneer hij deze niet kan verwerken. Dit kunnen resten zijn van ontworming, inentingen, Antibioticakuren enz. maar ook bepaalde stoffen in voeding die niet in hondenvoeding thuis horen zoals geur-, kleur-, en smaakstoffen, bewaarmiddelen, tarwen en andere vulstoffen die soms handig zijn voor de (productie van) brokken, maar niet voor de hond. Healthy Dog geperste brok bevat deze stoffen niet en belast de lever dus minder. Hierdoor is het mogelijk voor de lever om te gaan “opschonen”: het zogenaamde ontgiften. Dit kan in een enkel geval betekenen dat de eventueel aanwezige klachten tijdelijk verergeren. Dit komt omdat het lichaam de niet lichaamseigen stoffen gaat verwijderen. Dit is dus juist positief. Mogelijk kan uw hond eerst meer gaan verharen of is de ontlasting tijdelijk meer of dunner. Dit is van tijdelijke aard en kan enige tijd duren en is niet ernstig. De vrijgekomen afvalstoffen worden verwerkt via de nieren, dus mogelijk drinkt uw hond meer dan normaal. Na dit proces is de spijsvertering van uw hond gezonder en sterker en uw hond krijgt een betere weerstand en gezonde vacht en een compacte ontlasting.

Mijn hond heeft diarree wat kan ik doen?

Allereerst is het belangrijk om u ervan te verzekeren dat uw hond geen medische oorzaak heeft voor zijn of haar diarree. Diarree is eigenlijk een teken van de darmen dat er “iets niet goed zit”. De voeding wordt niet goed verteert door deze hond. Diarree of dunne ontlasting heeft (op langer termijn) een zeer ongunstige uitwerking op de algemene gezondheid van de hond. Naast de mogelijke uitdroging, kunnen er veel belangrijke voedingsstoffen niet (of niet goed) opgenomen worden door het lichaam, waardoor er disbalans ontstaat. Wanneer de bacteriën in disbalans zijn in de darmflora noemen wij dit een disbacteriose. Disbacteriose (ook wel: dysbacteriosis) is een term die gebruikt wordt om een verstoring van de balans aan te duiden in de bacteriële flora van mens of dier. Deze flora is normaal aanwezig in de dikke darm van de meeste dieren en mensen, en in voormagen van de herkauwer en bestaat uit verschillende “goede” bacteriesoorten, waar de gastheer (mens of dier) dus niet ziek van wordt. Bij een dysbacteriose is er een verstoring in het aantal of type micro-organismen, met de kans dat de gastheer hier ziek van wordt. Oorzaken voor een dysbacteriose zijn onder andere antibiotica die ook de goede bacteriën hebben gedood, of een verandering in dieet, of een dieet dat niet bij dit dier past waardoor ziekmakende bacteriën sneller kunnen groeien. Dysbacteriose is vaak de hoofd oorzaak van dunne ontlasting/ diarree en /of gevoelige darmen. Soms worden probiotica dan wel prebiotica gebruikt om het evenwicht te herstellen. Healthy Dog hondenvoeding heeft in alle varianten prebiotica in zijn voeding zitten in de vorm van inuline. De variant “Probiotics” heeft tevens probiotica toegevoegd. Dit zijn levende, natuurlijke micro organismen (natuurlijke bacterien) die de darmflora en weerstand bevorderen.


De voedselbrij is vanaf de maag de hele tijd een dunne, vochtige brij/ substantie. Pas op het laatst wordt het vocht uit de voedselbrij geresorbeerd en wordt het de ons bekende (stevige en compacte) ontlasting. Wanneer de darmen (door welke reden dan ook) niet de kans krijgen om dit vocht te resorberen blijft de voedselbrij nat en dun en noemen wij diarree. Dit is meestal ook de reden waarom er in veel voeders bietenpulp gebruikt wordt! Naast de zoete smaak staat bietenpulp vooral bekend om zijn enorm resorberende vermogen! Wanneer de voeding dus niet goed opneembaar/ verteerbaar is voor de hond en de voedselbrij blijft te vochtig wordt dit mooi geresorbeerd door de bietenpulp. Naar onze mening een ingredient dat dus absoluut niet nodig zou moeten zijn in hondenvoeding!! Een geperste natuurvoeding zoals Healthy Dog zorgt ervoor dat de voeding makkelijk wordt opgenomen door de hond en er geen afvalstoffen opgehoopt worden, waardoor er minder voedsel nodig is voor een juiste opneembaarheid. Hierdoor blijft er ook minder over na vertering (de ontlasting) en krijgt u mooie, vaste uitwerpselen. Wanneer u wilt overschakelen omdat uw hond veel last heeft van veel en/of dunne ontlasting moet u rekening houden met het “opschonings effect” hierdoor is het mogelijk dat het tijdelijk verergerd zodat uw hond vervolgens een betere en vaste ontlasting krijgt die aanzienlijk minder is.

Mijn hond heeft huidproblemen en/of jeuk, wat kan ik doen?

Jeuk is nog erger dan pijn! Allereerst moeten we uitsluiten dat de jeuk en/of huidproblemen niet door buitenaf beïnvloed wordt. Dus moeten we parasieten en dergelijke eerst uitsluiten! Wanneer is uw hond voor het laatst nagekeken op teken en vlooien? Wanneer heeft u voor het laatst een middel tegen vlooien gebruikt? Heeft de hond plotseling jeuk en/of huidproblemen denk dan goed na of u onlangs iets heeft veranderd in voeding, snacks of b.v. een wasmiddel waar u uw kleed of dat van de hond mee heeft gewassen! Wanneer het niets van dit alles is, is er een grote kans dat de huidproblemen en/ of jeuk voeding gerelateerd is.

Een hond hoopt afvalstoffen op in zijn lichaam wanneer hij deze niet kan verwerken.
Wanneer het een gezonde hond betreft kan hij/zij best veel aan, echter is de hond gevoelig of is het spreekwoordelijke “emmertje vol” door teveel belasting dan geeft dit problemen.
Dit kan komen door resten van ontworming, inentingen, Antibioticakuren enz. maar ook bepaalde stoffen in voeding, die niet in hondenvoeding thuis horen zoals geur-, kleur-, en smaakstoffen, bewaarmiddelen, tarwe en andere vulstoffen die soms handig zijn voor de (productie van) brokken, maar niet voor de hond. Meestal worden jeuk en/of huidproblemen veroorzaakt door bewaarmiddelen. Bewaarmiddelen die in voeding en/of snacks aanwezig zijn en door de hond gegeten worden kunnen vaak niet worden uitgescheiden door de hond.
Deze worden opgeslagen in de huid. De huid gaat irriteren, de hond gaat vaak krabben, daardoor raakt de huid verder geïrriteerd, soms gaat de huid zelfs open en het cirkeltje is rond.. We moeten de cirkel dus zien te doorbreken. Door het gaan voeren van Healthy Dog is dit mogelijk.

Vooral de twee varianten “Probiotics” en “Wild Menu” zijn uitermate geschikt bij gevoelige honden. De “Probiotics” heeft levende micro-organismen die de weerstand helpt te bevorderen en de maag-darmflora helpt versterken. Deze Probiotica zitten ook in de variant “Wild Menu” deze is ook zeer geschikt als eliminatie dieet omdat praktisch alle ingrediënten die aanwezig zijn in deze variant nog nooit door de hond gegeten zijn. Hierdoor kan je de hond soort van “opnieuw” laten beginnen.

Healthy Dog geperste brok bevat deze stoffen niet en belast de lever dus minder. Hierdoor is het mogelijk voor de lever om te gaan “opschonen”: het zogenaamde ontgiften. Dit kan in een enkel geval betekenen dat de eventueel aanwezige klachten tijdelijk verergeren. Dit komt omdat het lichaam de niet lichaamseigen stoffen gaat verwijderen. Dit is dus juist positief. Mogelijk kan uw hond eerst meer gaan verharen en/of jeuk krijgen of is de ontlasting tijdelijk meer of dunner. Dit is van tijdelijke aard en kan enige tijd duren en is niet ernstig. De vrijgekomen afvalstoffen worden verwerkt via de nieren, dus mogelijk drinkt uw hond meer dan normaal. Na dit proces is de spijsvertering van uw hond gezonder en sterker en uw hond krijgt een betere weerstand en gezonde vacht en een compacte ontlasting. Hopelijk zit de hond weer snel  “goed in zijn vel”!

Mijn hond stinkt uit zijn bek, kan ik daar iets aan doen?

Een nare geur uit de bek van uw hond kan te maken hebben met tandplak, geïrriteerd tandvlees of een tandvlees ontsteking. Daarnaast kan een vies ruikende adem ook te maken hebben met bijvoorbeeld nierproblemen. Ook een onjuiste darmflora kan gassen produceren die voor een onaangename geur kunnen zorgen. Voedingen die de juiste darmflora ondersteunen helpen deze klachten voorkomen. Door goede droge brokken te geven helpt u tandplak en tandvleesproblemen tegen te gaan. (Wist u trouwens dat ontstoken tandvlees kan leiden tot hartproblemen? De bacteriën kunnen via de ontsteking in de mond in de bloedbaan terechtkomen waarna ze naar het hart worden vervoerd. Daar aangekomen kunnen de bacteriën de hartkleppen aantasten.) Tanden kunnen gereinigd worden door de dierenarts maar (minder ingrijpend) kunt u zelf ook veel doen om de tanden schoon te houden! Poetsen helpt goed, hiervoor zijn diverse hulpmiddelen te koop bij Boss&Dog.

logo samen, healthy dog alle varianten, honden voeding, voeding voor honden, natuurlijk geperste hondenvoeding, granen vrij, gluten vrij, met zalmolie, boss and dog

Naast Healthy dog is er ook een Healthy cat.

HC packs totaal, healthy dog alle varianten, honden voeding, voeding voor honden, natuurlijk geperste hondenvoeding, granen vrij, gluten vrij, met zalmolie, boss and dog

Healthy Cat Voeding

Twee varianten voor een perfecte bijdrage aan het welzijn van uw kat.
Wij adviseren iedere kat, -groot of klein- de Regular variant, tenzij de kat (tijdelijk) meer weerstand nodig heeft. De variant Sensitive Fresh Salmon heeft extra Probiotica voor de maag-darmflora. Ook kan deze variant uiteraard uitstekend gebruikt worden als u als baasje een smaakvariatie wilt geven met verse Zalm i.p.v. verse Kip. Beide varianten bevatten extra Glucosamine en Chondroïtine voor sterke soepele gewrichten en zalmolie voor de omega 3- en 6-vetzuren.

pack HC SALMON, healthy dog alle varianten, honden voeding, voeding voor honden, natuurlijk geperste hondenvoeding, granen vrij, gluten vrij, met zalmolie, boss and dog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u verder nog vragen?

Voor vragen of voedingsadvies kunt u contact met ons opnemen via het invulformulier op de website of via een reactie onder deze blog.

Wij helpen u graag verder!

 

 

 

Waarom is Healthy Dog glutenvrij?

Het is gebleken dat tarwe niet goed is voor honden! Je hond kan zelfs een tarwe gluten allergie opbouwen. Om dit te voorkomen gebruiken wij geen tarwe in onze voeding. Het hoort gewoonweg niet in gezonde hondenvoeding thuis.

Welke soort is de beste voor mijn hond?

Regular: voor alle honden, tenzij de hond iets anders nodig heeft, of jij als baasje iets anders wilt geven.

Puppy: hetzelfde als regular, maar dat met meer vetten en eiwitten en minder calcium en fosfor. Vooral voor de snelgroeiende viervoeters.

Sport: bevat meer vetten en eiwitten voor meer energie.

Chicken & Rice: Voor honden die last hebben van runder eiwit, of voor baasjes die willen wisselen van smaak.

Probiotics: aangevuld met probiotica, voor een betere darmflora en weerstand.

Wild Menu: granen, gluten en aardappel vrij en daardoor uitermate geschikt voor (allergie) gevoelige honden. Lijkt op voeding uit het wild.

Mag ik Healthy Dog mengen met mijn huidige voeding?

Liever niet! Natuurlijke hondenvoeding heeft andere voedingsstoffen die niet goed te mengen zijn met ander hondenvoer.

Hoe schakel ik over op Healthy Dog?

We adviseren om dit in één keer te doen, zonder te mengen met ander voer. Omdat Healthy Dog geperste brok de lever minder belast, kan het zijn dat de lever gaat ontgiften. Soms kunnen eventuele klachten tijdelijk verergeren. Mogelijk drinkt uw hond meer dan normaal, verhaart uw hond meer of is de ontlasting tijdelijk meer of dunner. Dit is van tijdelijke aard en is niet ernstig. Na dit proces is het spijsverteringsgestel van uw hond gezonder en sterker. En uw hond krijgt een betere weerstand en gezonde vacht. De ontlasting wordt bovendien minder en compacter.

LET OP: raadpleeg altijd een dierenarts bij twijfel over de gezondheid van uw hond!