Webwinkel Keurmerk

Gevriesdroogde snacks

Wat als er een manier is om vers vlees voor langere tijd te bewaren, zonder de voedingswaarde en smaak aan te tasten..
Vanuit deze gedachte zijn de gevriesdroogde snacks ontwikkeld.

Vriesdrogen is een fantastische techniek om producten op een goede manier te conserveren. 

Het resultaat is een snack voor zowel honden als katten – die ook als aanvulling op het dieet kan worden gegeven – barstensvol smaak én met behoud van voedingsstoffen.

Nature_Dog_Food_Struisvogel_Detail-1200x800

Gevriesdroogde snacks voor honden

Nature Dog Food snacks zijn bijzonder, ze zijn namelijk gevriesdroogd. Hierdoor bevatten de snacks praktisch alle voedingsstoffen die van origine aanwezig zijn in het vlees. Bij andere bereidingstechnieken gaat veel van de voedingsstoffen verloren, bij het vriesdrogen niet.

Tijdens het vriesdrogen wordt het water uit het vlees onttrokken. Hierdoor verliest het veel van zijn oorspronkelijk volume en dus gewicht. De snacks zijn vederlicht maar toch rijk aan smaak en voedingsstoffen.

De snacks zijn buiten het snijden van het vlees en het proces van het vriesdrogen geheel onbewerkt. Het is een natuurlijk product, daarom verschillen de snacks soms van grootte en vorm.

100% vlees in 6 varianten

Aan het in de snacks gebruikte vlees wordt niks toegevoegd. Geen smaakstoffen, geen kleurstoffen en al helemaal geen conserveringsmiddelen – het is 100% vlees.

De structuur van het vlees zie je duidelijk als je de snacks van dichtbij bekijkt, dit komt doordat er geen gebruik wordt gemaakt van gemalen vlees maar van echte stukken vlees.

Duidelijke herkomst

Het vlees dat wij gebruiken in onze snacks is volledig afkomstig uit Europa (Duitsland, Polen). Ons hertenvlees is bijvoorbeeld afkomstig van wilde herten uit Polen.

Houdbaarheid

Door het vriesdrogen kunnen de snacks lang worden bewaard zonder kwaliteitsverlies. De snacks zijn minimaal twee jaar houdbaar na productie.

Verpakking

De snacks zijn verpakt in een PP-verpakking (recyclebaar) met hersluitbare deksel.

Nature_Dog_Food_Hert_Open-1200x800

Wat is vriesdrogen?

Vriesdrogen is een manier van conserveren van levensmiddelen die al zeer lang wordt toegepast.

Niet alleen op het gebied van (honden)voeding en snacks maar ook voor bijvoorbeeld geneesmiddelen en voedingsmiddelen zoals gevriesdroogde koffie.

Wat gebeurt er precies?

Door de lage temperatuur worden de in het vlees aanwezige watermoleculen opgenomen in ijskristallen.

Vervolgens verdampen de ijskristallen in zeer droge, koele lucht. Dit proces heet sublimatie, het direct overgaan van vaste vorm naar gasvormige toestand.

De voordelen van het vriesdrogen van vlees voor honden

1. De smaak van het vlees blijft beter behouden dan bij andere manieren van conservering.

2. In tegenstelling tot lucht gedroogde producten (wat een warme bewerking is) gaan praktisch geen voedingsstoffen verloren.

3. Vitamines, mineralen en voedingsstoffen blijven volledig intact

4. Het vlees (bij de snacks van nature dog food, als mono proteïne) blijft veel langer houdbaar en is minder vatbaar voor bacteriële groei

5. Het volume en het gewicht van het vlees neemt af.

Het resultaat is een smaakvolle, voedzame, lichte & handzame snack   

Gevriesdroogd vlees versus lucht gedroogd vlees

Het proces van lucht drogen duurt lang en het eindproduct is meer vatbaar voor schimmelgroei omdat er meer water in het product achterblijft dan bij vriesdrogen.

Bij luchtdrogen blijft er doorgaans 15% vocht aanwezig in de producten, wat niet genoeg is om schimmelgroei te remmen. Hiervoor dient een vochtgehalte lager dan 15% te worden gerealiseerd, iets wat bij gevriesdroogd vlees wel het geval is. Dit maakt het voor schimmels en bacteriën moeilijk te ontwikkelen.

Doordat gevriesdroogd vlees niet verhit wordt treed er ook een minimaal verlies aan voedingsstoffen op. Dit is bij lucht drogen naarmate de gebruikte temperatuur hoger wordt steeds meer het geval.

Het proces van vriesdrogen is een duurder proces maar beïnvloed de smaak van het product niet, bij luchtdrogen is dit wel het geval. 

Tevens is de verpakking bij lucht gedroogde producten van groter belang om bederf tegen te gaan. Omdat schimmels en bacteriën beter moeten worden buitengesloten zijn luchtdichte verpakkingen nodig om de producten te bewaren.

Gevriesdroogd vlees bevat doorgaans een hogere voedingswaarde dan lucht gedroogd vlees.