Webwinkel Keurmerk

Farm Food “All Life Stages”

Boss&Dog is officieel dealer van Farm Food. 

 ‘Honden eerst’ is het uitgangspunt van Farm Food. Zij concentreren zich eerst en vooral op de kwaliteit van een natuurlijk product, dat aansluit bij de behoeften van de nazaten van de wolf.

Farm Food High Energy is een All Life Stages voer, geschikt dus voor alle rassen, ongeacht hun leeftijd. Pups, senioren en alle leeftijden daartussenin zijn gebaat bij Farm Food HE. Toch heeft Farm Food er voor gekozen vier varianten te maken; waarom eigenlijk?
Dat leg ik hieronder graag uit.

Farm Food HE Classic

Lijnzaadolie belangrijk ingrediënt

Farm Food HE is een koudgeperste voeding met absoluut natuurlijke ingrediënten, die door de relatief lage verwerkingstemperatuur hun natuurlijke eigenschappen behouden. Een belangrijk ingrediënt is lijnzaadolie. Die wordt gewonnen door in een molen onder hoge druk de olie uit de zaden te persen.

Farm Food HE Zalmolie

Farm Food HE Zalmolie heeft exact dezelfde ingedienten als de HE Classic, allen de lijnzaadolie is hier vervangen door zalmolie.

Simpelweg omdat er een groep honden is die het net iets beter doet op de zalmolie en soms net iets smakelijker vindt

In eiwitverhouding, vetpercentage en nog een aantal bepalende eigenschappen verschillen de twee varianten niet. 

Belangrijk is er niet meer dan 1% zalmolie in Farm Food HE wordt verwerkt. Al bij 2 of 3% krijgen veel honden problemen met hun ontlasting. We waarschuwen hondenbezitters daarom ook steeds weer om niet met de trend mee te gaan om makkelijk te verkrijgen zalmolie door hun hondenvoer te mengen.

Schotse zalmolie

Farm Food heeft bewust gekozen voor zuivere Schotse zalmolie. Deze zalm wordt gekweekt in een kwekerij waar absoluut geen medicijnen of antibiotica wordt gevoerd.  

Voor alle duidelijkheid: er zit geen vis in Farm Food (dat eet een wolf ook niet). Er is alleen olie. Olie die grotendeels overeenkomt met de olie die een wolf normaal ook binnenkrijgt, via hele kleine hoeveelheden pitten en zaden die de prooi heeft gegeten.

Glutenvrij omdat dit voor sommige honden nu eenmaal beter is

Er is uit onderzoek gebleken dat sommige honden (met name Ierse setters) minder goed presteren op voeding met gluten. Dat was voldoende reden om voor deze honden een glutenvrije variant te overwegen. ‘Honden eerst’, dat zeggen we niet alleen, maar we handelen ook volgens dat principe. Vandaar Farm Food HE Glutenvrij.

Farm Food HE Schaap

Er was een groep hondenbezitters die voor hun hond af en toe een andere smaak voer wenste. Voor alle duidelijkheid: voor de hond zelf hoeft dat niet. Die is tevreden en functioneert uitstekend op de Classic variant. Zoals de wolf zijn hele leven door geen behoefte heeft aan culinaire uitstapjes, maar tevreden is als hij volgens zijn natuurlijke instinct binnenkrijgt wat goed voor hem is.

In deze variant is het rundvleesmeel vervangen door schapenmeel.

  • Farm Food HE Classic, dat pas zo is gaan heten na de introductie van
  • Farm Food HE met Schotse Zalmolie.
  • Farm Food Glutenvrij is gebaseerd op rundvleesmeel en wijkt in de basis niet af van zijn twee voorgangers terwijl
  • Farm Food HE Schaap identiek is aan de Classic variant behalve het vleesmeel.