Webwinkel Keurmerk

Helaas hebben steeds meer honden een overgevoeligheid of zelfs een allergie voor bepaalde voedingsstoffen, zoals eiwitbronnen, in hondenvoeding.

Bij een overgevoeligheid of allergie reageert het afweersysteem van de hond sterk op eiwitten die in voeding voorkomen. Denk aan jeuk, roodheid, zwelling, huiduitslag of aanhoudende diarree. Om aan te tonen dat een hond een voedselallergie heeft, kan de dierenarts een eliminatiedieet adviseren om te bepalen op welke eiwitten de hond reageert. Eiwitten waarvan wordt vermoed dat ze een allergische reactie veroorzaken, worden dan geëlimineerd uit het dieet.

Je kiest een eiwitbron die je hond nog nooit eerder gegeten heeft. Vaak betekent dit bijvoorbeeld: paardenvlees, geitenvlees, kameel, struisvogel, insecten of vis. 

In veel gevallen is paard een goede optie bij een eliminatiedieet. Als je hond op een eliminatiedieet gaat, geef je je hond gedurende 4 tot 8 weken alleen brokken, vlees, kluiven, snacks die bestaan uit 100% paard.

Daarnaast mag je je hond NIETS anders geven. Dus geen koekjes, kluifjes, zuivel of snacks van andere diersoorten tussendoor. Let ook op met restafval van straat. Als je hond na 8 weken geen jeuk meer vertoont, lijkt een voedselallergie waarschijnlijk. 

Wij hebben al onze producten met paard voor u op een rij gezet.

Let op in de O’Canis voeding zit ook zalm!

Voeding met met paard

Snacks van 100% paard

Beloningssnoepjes van 100% paard

Nog meer lekkernijen van 100% paard

Bij Boss&Dog vind je meerdere hondensnacks van bijzondere diersoorten, zoals struisvogel of geit. Maar ook is er ruime keuze uit diverse soorten vissnacks en zelfs vegan snacks.

Ook maken wij snackboxen voor honden met een allergie of die op een eliminatie dieet staan.

Sanckbox Hypoallergeen

Ook maken wij snackboxen voor honden met een allergie of die op een eliminatie dieet staan.

Voedselallergie

Een voedselallergie is een overmatige reactie van het immuunsysteem op bestanddelen (allergenen) in de voeding van je hond. 

 “Ja, maar dat kan niet want mijn hond heeft altijd hetzelfde voer gehad.”
Een voedselallergie is niet afhankelijk van hoe lang je al het zelfde voer aan je hond geeft of hoe goed de kwaliteit van dat voer ook is.

Je kunt daar niks aan doen, je hond ontwikkelt in de meeste gevallen een allergie tegen dierlijk eiwit in de voeding afkomstig van diverse vleessoorten en dierlijke bijproducten.

De meeste honden zijn allergisch voor rundvlees, zuivelproducten, soja, kip, maïs en eieren. 
Vaak wordt er in voeding gezuiverd kippenvet en/of rundervet gebruikt, dit zijn vetten en geen eiwitten. De meeste honden die “allergieklachten” krijgen, reageren op bepaalde dierlijke eiwitten en niet op dierlijke vetten.

Vaak wordt ook gedacht dat een dier een glutenintolerantie kan hebben. Dit klopt, maar dit is zeer zeldzaam (ongeveer 1%)  en wordt vaak alleen gezien bij bepaalde rassen zoals de Ierse Setter.

De stoffen waarvoor je hond allergisch is blijven ook na invriezen, verwerken of koken, nog steeds immunologisch actief. Voor dieren die werkelijk een voedselallergie hebben kan een fractie van deze allergenen genoeg zijn om een heftige reactie te veroorzaken.

I.v.m. vakantie worden de banden en lijnen in oktober gemaakt en verstuurd.