Webwinkel Keurmerk

De ZIN en ONZIN van puppyvoer

Puppybrokken van Healthy Dog

Heb jij een pup of krijg je binnenkort een puppy en twijfel je door alle verschillende verhalen of je nou juist wel of juist niet puppyvoeding moet geven?

In de puppy variant zitten meer vetten en eiwitten en het calcium en fosfor is (uiteraard in de juiste verhouding) wat verlaagd, zodat vooral grote (vaak te snel groeiende) jonge honden minder kans op groeikrampen en de bijbehorende problemen krijgen.

Healthy Dog Puppy is juist speciaal WEL ontwikkelt voor de grote, zware rassen!

Maar zeker ook voor de kleinere rassen raden wij aan puppy brokken te voeren.

Hoe zit dat nou?

De variant Healthy Dog “Puppy”, is volledig tarwegluten vrij en op basis van rund. Het is speciaal samengesteld voor puppy’s. Vooral voor grotere, zwaardere en/of stuwende rassen. Een hoger eiwit- en vetgehalte draagt bij aan de bevordering van een gezonde, geleidelijke groei en een lager Calcium en Fosforgehalte om spierverkrampingen te helpen tegen gaan.

Waarom wordt een puppy brok vaak afgeraden dan voor de grotere en zwaardere rassen?

Meestal worden er bij andere puppyvoeders meer vetten en eiwitten gebruikt voor de groei van de hond. Echter met veel meer vet en eiwit stijgt normaal gezien ook het gehalte Calcium en Phospor. Deze zorgen in een hoger gehalte samen voor de zogenaamde “groeispurten” waar de hondjes last mee kunnen krijgen met ligamenten en later zelfs hun botten! Zeker de grote rassen die lang doorgroeien kunnen hier veel last van krijgen. Daarom wordt er vaak gezegd “geef maar een adult versie”. Echter de extra vetten en vooral eiwitten heeft de pup wel nodig voor zijn groei en cel aanmaak. Daarom hebben wij een speciale variant ontwikkeld voor puppy’s van deze grote en zwaardere rassen zodat ze wel de extra vet en eiwit binnen krijgen, maar een gedoseerde toevoeging van Calcium en Fosfor! Hierdoor helpen we de groeispurt te voorkomen en draagt het bij aan een geleidelijke groei van de pup!
 
Daarnaast is er een groot verschil in vertering bij een geperste brok in tegenstelling tot een geëxtrudeerde brok! De extra toevoeging van hemoglobinepoeder is een natuurlijke bron van eiwit en in al onze varianten zit extra zalmolie voor omega 3- en 6- vetzuren ter ondersteuning van een gezonde huid en mooie vacht. Natuurlijke prebiotica ondersteunen het natuurlijke afweersysteem!
 
In een 5kg verpakking zitten kleine korrels voor de allerjongste en in de 15kg verpakkingen van de puppy zit een standaard korrel!

Informatiebron: Healthy Dog