Webwinkel Keurmerk

De 5 veelvoorkomende voedingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor uw hond

Het goed bijhouden van een gezond voedingspatroon voor uw hond is een van de belangrijkste dingen die u als baasje kunt doen. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die uiterst schadelijk kunnen zijn voor uw hond, waar de meeste mensen niet eens aan zouden denken. We weten bijvoorbeeld allemaal dat chocolade ernstige maagproblemen kan veroorzaken bij onze hond, maar wist u dat druiven ook sterk giftig kunnen zijn voor onze dieren? Laten we, om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft, eens kijken naar vijf voedingsmiddelen die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij onze viervoeters.

  1. Chocolade : Zoals we hierboven hebben aangegeven, is het algemeen bekend dat chocolade schadelijk kan zijn voor honden, maar de meeste mensen weten niet waarom of hoe deze heerlijke traktatie zulke dodelijke schade kan aanrichten. Chocolade bevat twee producten die methylxanthines bevatten (cafeïne en theobromine), die zeer giftig kunnen zijn. Pure chocolade bevat meer methylxanthines dan witte chocolade, waardoor het giftiger is, maar geen van beide mag ooit aan uw hond worden gegeven. Als chocolade wordt geconsumeerd, kan dit misselijkheid, braken, diarree, toevallen, een onregelmatige hartslag en zelfs de dood veroorzaken. Dus hoewel u misschien denkt dat u uw hond alleen maar een smakelijke traktatie geeft, kunt u zijn leven in gevaar brengen.
  2. Appel klokhuis: Veel eigenaren van gezelschapsdieren geven hun dieren graag tafelresten, en appel klokhuis zijn misschien wel het meest voorkomende tafelafval in huizen met kinderen. Zelfs als u uw huisdieren niet opzettelijk appel klokhuizen geeft, moet u ervoor zorgen dat ze niet binnen het bereik van uw pups blijven. ** Het klokhuis van appels, evenals pruimen, perziken, peren en abrikozen, bevatten kleine hoeveelheden cyanogene glycosiden (ook bekend als cyanide), wat kan leiden tot toevallen, hyperventilatie en shock – uw hond kan zelfs in coma raken.
  3. Druiven: Veel mensen gaan ervan uit dat, aangezien druiven gezonde groenten zijn die veilig en lekker zijn voor mensen, ze ook veilig en lekker zouden zijn voor honden, maar dit is niet het geval – in feite is het tegenovergestelde het geval. Druiven (en rozijnen) kunnen ernstige toxiciteit veroorzaken bij onze viervoeters, wat kan leiden tot snel nierfalen. Hoewel de symptomen afhankelijk van het ras mogelijk niet verschijnen, kan de dood binnen 3-4 dagen optreden, dus zorg ervoor dat u druiven uit de buurt van uw pups houdt. Bovendien kunnen druiven en rozijnen braken, diarree en uitdroging veroorzaken.
  4. Bacon: Het is jammer dat onze honden de pure vreugde van spek niet kunnen ervaren, maar het is absoluut noodzakelijk dat u ze nooit deze heerlijke traktatie geeft. Vette varkensvleesproducten, en vooral spek, kunnen leiden tot pancreatitis, waardoor de alvleesklier van het dier ernstig ontstoken kan raken en niet meer goed functioneert. Dit kan op zijn beurt leiden tot aanzienlijke problemen met de spijsvertering en problemen met het opnemen van voedingsstoffen. Dus de volgende keer dat u wat overgebleven ontbijt in de voerbak van uw hond wilt scheppen, zorg er dan voor dat u het in de GFT bak gooit.
  5. Gistdeeg: meer dan alleen ongezonde koolhydraten, kan gistdeeg na consumptie in het systeem van uw hond gaan gisten, wat tot ernstige toxiciteit kan leiden. Naast dat de alcohol in de maag van uw hond wordt gefermenteerd, kan het deeg uitzetten in de maag of darmen, wat grote gasproblemen kan veroorzaken. Uiteraard kan dit uiterst pijnlijk zijn voor uw dier, maar het kan ook leiden tot braken, ongemak en lethargie, maar ook tot een gescheurde maag of darmkanaal.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om het voedsel waar we zo dol op zijn te delen met onze viervoeters, is de waarheid dat ze een strikt dieet moeten volgen van gezond hondenvoer dat bestaat uit vlees, groenten en granen. Het is gewoon te riskant om ze de lekkernijen te geven waar wij van genieten, dus zorg ervoor dat u menselijk voedsel screent en onderzoekt voordat u het aan uw honden geeft.