Webwinkel Keurmerk

Allergisch voor katten? Je kunt nog steeds een niesvrije kattenouder zijn!

Je bent allergisch voor katten, zeg je? Als je in de buurt bent, worden je ogen rood en gezwollen, begint je neus te lopen en begin je onophoudelijk te niezen?
Dan ben je inderdaad allergisch…..

Ben ik allergisch voor katten of hun vacht?

Het korte antwoord is geen van beide. Je bent allergisch voor het eiwit dat vaak in het speeksel van een kat zit. Wanneer ze zichzelf reinigen, wordt dat speeksel overgebracht naar de dode huid (huidschilfers) en blijft eraan kleven.

Kan je leven met katten als je allergisch bent?

Met jonge kinderen die een allergie hebben voor huisdieren is het niet verstandig een kat te nemen. Daarnaast is de effectiviteit van de maatregelen voor volwassenen nog niet sluitend. Een bezoek aan de allergoloog kan daarom ook helpen.

Allergiemedicijnen kunnen ervoor zorgen dat uw allergie voor katten draaglijk wordt

Het nemen van dagelijkse allergiemedicijnen kan het draaglijk maken om een kat (of een hond) in huis te hebben. Het elimineert de allergieën niet, maar vermindert ze wel aanzienlijk.

Overweeg een hypoallergene kat

Hoewel we altijd aanmoedigen om een ​​kat uit een asiel te adopteren, zijn bepaalde raskatten meer hypoallergeen dan andere. Volgens Dier&Recht is geen enkele kat 100% hypoallergeen. Sommige katten produceren echter minder allergenen dan andere.

Andere manieren om allergieën voor katten te verminderen

  • Weg met uw tapijt
  • Stofzuig vloeren regelmatig
  • Lucht uw huis met regelmaat
  • Laat uw kat niet in uw bed slapen
  • Was uw huisdier om van huidschilfers af te komen

Als u allergisch bent voor katten, betekent dit niet dat u niet moet overwegen een kattenouder te zijn. En niets in het leven is zonder uitdaging. Als u net zo in de wolken bent met katten als ik, zult u een manier vinden om ervoor te zorgen dat uw allergie voor katten het kattenouderschap niet in de weg staat.