Webwinkel Keurmerk

5 tips voor onervaren katteneigenaren

Kattenmensen zijn anders dan hondenmensen, en zij herkennen deze verschillen meestal. Af en toe zul je die persoon zijn die evenveel van hen beiden houdt, maar meestal is dat niet de manier waarop het uitpakt. Als je een nieuwe katteneigenaar bent of erover denkt een kat te kopen of te adopteren, volgen hier enkele ideeën om je te helpen jouw harige vriend gelukkig en gezond te houden.

1. Zoek een goede dierenarts

Een goede dierenarts is elke cent waard. Bekijk de beste huisdierverzekeraars om te zien hoe zij samenwerken met dierenartsen bij jou in de buurt om je te helpen de kosten te compenseren. Om een ​​dierenarts te vinden, kun je ook recensies op Google lezen. Mensen die bij u in de buurt wonen om aanbevelingen vragen, is ook een prima manier. Wanneer je jouw nieuwe kat meeneemt voor de eerste afspraak, vraag dan om een ​​microchip, zodat jouw kat, als hij ooit uitgaat, de weg naar huis terug kan vinden.

2. Geef je kat een comfortabele ruimte

Als je een volwassen kat adopteert, is de kans groot dat deze wat verlegener zal zijn. Je huis wordt een nieuwe plek met nieuwe mensen, en dat is eng voor een kat. Zorg ervoor dat jouw kat een plek heeft waar hij zich veilig en geborgen kan voelen. Katten waarderen het om hun eigen bubbel te hebben, dus respecteer hun ruimte zodat jouw kat zich op zijn gemak voelt.

3. Katten krabben aan dingen, dus zorg dat je de juiste dingen hebt om aan te krabben

Alle katten hebben het instinct om aan allerlei dingen te krabben, zoals kartonnen dozen, krabpalen, muren, meubels, banken, deuren – eigenlijk elk verticaal oppervlak dat ze kunnen bereiken. Het idee is om iets te hebben waar u het goed mee vindt dat uw kat krabt om het te pakken te krijgen krast uit. Om ze naar een goede plek te lokken om te krabben, kun je kattenkruid gebruiken om ze te helpen deze te vinden. 

4. Geef je kat het juiste voer

Verschillende levensfasen vereisen verschillende soorten voeding voor katten. Je moet een volwassen kat niet hetzelfde geven als wat je een kitten zou geven. Oudere katten hebben voeding nodig die ook voor hen samengesteld is. Wanneer u uw kat kiest, moet u ervoor zorgen dat u hem het juiste soort voer geeft, zodat hij goed kan gedijen. Vergeet niet dat katten carnivoren zijn, dus hun dieet moet een eiwitrijk dieet zijn. Als u vragen heeft, vraag dan uw dierenarts naar de mogelijkheden.

Je wilt ook voldoende water beschikbaar hebben voor katten om te drinken. Ze hebben doorgaans geen grote dorst, dus je wilt dat het water verleidelijk is. Sommige katten zijn ook kieskeurig als het om hun water gaat en laten je weten wanneer ze denken dat het ververst moet worden. Waterfonteinen zijn een geweldige manier om katten geïnteresseerd te houden in regelmatig drinkwater.

5. Besteed tijd aan een band met jouw kat

Je kunt niet een kat krijgen en verwachten dat hij met je wil knuffelen wanneer je maar wilt, als je er niet bent voor je kat. Katten hebben jou net zo hard nodig als jij hen. Door regelmatig met uw kat om te gaan, blijft uw kat blij en wordt beweging gestimuleerd. Katten houden ervan om laserpointers en verenspeeltjes te achtervolgen, dus neem de tijd om dat met ze te doen, zodat ze weten dat ze je kunnen vertrouwen. Als ze dat eenmaal doen, zullen ze eerder geneigd zijn om je alle liefde te geven die ze te bieden hebben. Respecteer tegelijkertijd de kat die niet van knuffelen houdt, omdat sommige dat gewoon niet doen. Het zit allemaal in hun persoonlijkheid, en dat zul je beter weten als je moeite doet om een band met je kat op te bouwen.

 

Je kat blij maken

Als je een kat hebt, is het aan jou om het type katteneigenaar te zijn dat uw kat gelukkig kan houden. Op enkele uitzonderingen na zijn katten ervan afhankelijk dat je veilig en gezond bent in hun omgeving. Begin met het vinden van een goede dierenarts en zorg voor een comfortabele ruimte voor jouw kat. Zorg ervoor dat er goede plekken zijn om te krabben, samen met voedsel van hoge kwaliteit. Breng vooral tijd door met jouw kat en leer zijn persoonlijkheid kennen, zodat hij zich thuis kan voelen.