Webwinkel Keurmerk

3 redenen waarom uw kat voortdurend miauwt

We vinden het geweldig dat katten het vermogen hebben om met ons te communiceren via hun verschillende acties en individuele manieren. Sommige katten zullen alleen maar spinnen, terwijl anderen naar je zullen klauwen om hun liefde en loyaliteit te uiten. Andere katten zullen miauwen en dit kan slechts een paar miauwen zijn of voor een lange tijd.

Wanneer het miauwen excessief wordt, zijn er manieren om uw kat te helpen minder luidruchtig en stiller te worden.

Straf of schreeuw nooit tegen uw kat als hij te veel miauwt. Het kan een blijvend effect hebben op het miauwgedrag van uw kat en zal uw kat bang maken.

Uw kat kan miauwen om uw aandacht te trekken

In het begin miauwt uw kat misschien simpelweg omdat hij uw aandacht wil om te spelen of te eten. Het miauwen kan echter zelfs buitensporig worden als uw kat zich alleen maar verveelt of eenzaam is en een maatje wil hebben!

Zijn er veranderingen geweest in uw woning?

Als u uit uw huis of appartement bent verhuisd, een nieuwe kat of hond heeft geadopteerd, of zelfs maar iets simpels als het omkleden wanneer u naar uw werk gaat, kan deze verandering ertoe leiden dat uw kat overmatig miauwt. Er zijn katten die erg gevoelig zijn en alleen al het herschikken van je meubels of het verplaatsen van hun bed kan ervoor zorgen dat ze zich niet lekker voelen. Een te gevoelige kat kan miauwen bij de verandering, maar zal de nieuwe verandering meestal accepteren als hij er klaar voor is.

Hieronder volgen enkele aanbevelingen om het overmatig miauwen te stoppen:

  1. Negeer je kat

Wanneer uw kat te veel miauwt, probeer dan uw kat te negeren, loop weg van uw kat en wacht een minuut of totdat uw kat stopt met miauwen. Elke keer dat je reageert op het overmatig miauwen, bekrachtig je het verkeerde gedrag. Door te wachten, wordt je kat rustiger. Als u vervolgens uw kat aait, zal uw kat stille tijd gelijkstellen aan aaien, wat een positieve ervaring is.

  1. Zorg ervoor dat uw kat voldoende beweging krijgt

Katten miauwen soms veel, simpelweg omdat ze zich vervelen. Kittens en volwassen katten hebben dagelijks beweging en stimulans nodig en het is belangrijk om een ​​paar keer per dag tijd vrij te maken voor interactief spelen. Gooi een muis en breng je kat in beweging. Een vermoeide kat is een rustige kat. Kijk voor ons speelgoed en speeltunnels eens hier.

  1. Leer het rustige commando aan uw kat

Sommige katten houden ervan om te kletsen en eigenaren vinden het niet erg om op hun miauwen te reageren. Maar als het miauwen u stoort, kunt u uw kat opdracht geven om te kalmeren door erom te vragen. Wanneer uw kat begint te miauwen, kunt u vriendelijk ‘wees stil’ of gewoon ‘stil’ tegen uw kat zeggen.

Na enige oefening kan uw kat begrijpen wat ‘stil zijn’ betekent en moet stoppen. Als uw kat eenmaal tot rust is gekomen, zorg er dan voor dat u haar aait of masseert om het juiste gedrag positief te belonen. Ook zijn katten gevoelig voor belonen met een snack

Als het miauwen nieuw gedrag is, breng uw kat dan naar uw dierenarts

Als u een kat heeft die overmatig begint te miauwen en er is niets veranderd in uw omgeving, bel dan de dierenarts. Uw kat kan ziek zijn of zelfs gewond zijn, en een bezoek aan de dierenarts is de beste manier om daar snel achter te komen.

Als uw dierenarts u vertelt dat uw kat niet ziek of gewond is, moet u naar het gedrag van uw kat kijken en proberen uit te vinden waarom uw kat miauwt, en daarnaar handelen.

Als uw dierenarts erachter komt dat er een medisch probleem is, is een huisdierenverzekering een manier om u geld te besparen op de medische rekening. De meeste huisdierenverzekeringen vergoeden tot 80-90% van de kosten, wat een grote financiële verlichting kan zijn.

Hopelijk heb je al een huisdierenverzekering voordat er een medische aandoening optreedt en wordt de ziekte dan als reeds bestaand beschouwd. De meeste huisdierverzekeraars betalen niet voor reeds bestaande aandoeningen.

Er zijn veel variabelen die een rol spelen bij het vinden van de beste huisdierenverzekering.